Задње објављено
Home » Uncategorized @sr » Саопштење Општинског штаба за ванредне ситуације

Саопштење Општинског штаба за ванредне ситуације

Општински штаб за ванредне ситуације у Власеници на данашњој сједници констатовао је да је на подручју ове општине повећан број особа позитивних на вирус корона, самим тим и особа које се налазе у изолацији, као и да је генерална ситуација у вези са пандемијом COVID-19 озбиљна и сложена, те да власенички Дом здравља функционише у пуном капацитету у служби грађана.

Штаб апелује на сва лица која имају одређене симптоме да се обрате породичном љекару, како би биле предузете обавезне мјере превенције, које подразумијевају стављање чланова породице под љекарски надзор.

Командант штаба издао је наредбу за појачане контроле Комуналне полиције и надлежних инспекција, што подразумијева двадесетчетворочасовни надзор и контролу поштовања мјера, као и санкционисање непоштовања мјера и наредби, уз асистенцију Полицијске станице Власеница.

Забрањује се кретање у групама већим од пет лица.

Обавезно је ношење заштитне маске на отвореном и у затвореном простору.

Настава у образовним установама одвијаће се у складу са одлукама Републичког штаба за ванредне ситуације, све док епидемиолошка ситуација то дозвољава. У супротном, школе ће бити затворене.
За ученике из насеља Драгасевац обуставља се похађање наставе у наредних седам дана.

Штаб је донио закључак да ће за ученике који спадају у ризичне категорије, односно имају хронична обољења и који могу имати озбиљне здравствене посљедице усљед вируса корона, бити организована онлајн настава.

Будите одговорни, сачувајте себе и друге!

Општински штаб за ванредне ситуације у Власеници на данашњој сједници констатовао је да је на подручју ове општине повећан број особа позитивних на вирус корона, самим тим и особа које се налазе у изолацији, као и да је генерална ситуација у вези са пандемијом COVID-19 озбиљна и сложена, те да власенички Дом здравља функционише у пуном капацитету у служби грађана. Штаб апелује на сва лица која имају одређене симптоме да се обрате породичном љекару, како би биле предузете обавезне мјере превенције, које подразумијевају стављање чланова породице под љекарски надзор. Командант штаба издао је наредбу за појачане контроле Комуналне полиције и…

Review Overview

User Rating: Be the first one !