Home » Uncategorized @sr » Тродневна жалост у Републици Српској од 20 до 22. новембра

Тродневна жалост у Републици Српској од 20 до 22. новембра

Влада Републике Српске је прогласила тродневну жалост данас, сутра и у недјељу, због упокојења Његове светости патријарха српског господина Иринеја.

Према закључку Владе, у дане 20, 21. и 22. новембра, у Републици Српској ће се на институцијама Републике Српске истаћи заставе на пола копља, а културне и спортске манифестације прилагодити датом тренутку.

Патријарх Иринеј преминуо је данас у 90 години.

Патријарх Иринеј преминуо је после 15 дана тешке борбе са корона вирусом, коју је поглавар Српске православне цркве водио у војној ковид болници Карабурма.

 

Влада Републике Српске је прогласила тродневну жалост данас, сутра и у недјељу, због упокојења Његове светости патријарха српског господина Иринеја. Према закључку Владе, у дане 20, 21. и 22. новембра, у Републици Српској ће се на институцијама Републике Српске истаћи заставе на пола копља, а културне и спортске манифестације прилагодити датом тренутку. Патријарх Иринеј преминуо је данас у 90 години. Патријарх Иринеј преминуо је после 15 дана тешке борбе са корона вирусом, коју је поглавар Српске православне цркве водио у војној ковид болници Карабурма.  

Review Overview

User Rating: Be the first one !