Home » Uncategorized @sr » Обиљежено званично увођење у радове на изградњи Споменика погинулим борцима

Обиљежено званично увођење у радове на изградњи Споменика погинулим борцима

Пројекат Уређење градског трга и изградња спомен обиљежја погинулим борцима у 20. вијеку, општина Власеница, реализује у сарадњи са Владом Републике Српске, чија је укупна вриједност 1.027,702,56 КМ. Општина је носилац пројекта и у сарадњи са пројектним студиом ,,Мотика“ из Зворника, израђено је идејно рјешење, а извођач радова је ,,Зворник путеви“ д.о.о.

Дана 26.07.2022. године  озваничено је увођење у радове. Увођењу су присуствовали, начелник општине Мирослав Краљевић са сарадницима, представници Републичке дирекције за обнову и изградњу, пројектант Новица Мотика из пројектног студија ,,Мотика“. Извођач радова је ,,Зворник путеви“ д.о.о.

Споменик је дат на ливење ливници Јанковић, са сједиштем у Смедереву, а вајар је Кирил Мукаетов из Македоније. 

Поред постављања споменика, биће уређен и градски трг чије уређење ће представљати и унапређивање обављања привредне активности, јер је на градском тргу у оквиру пословних објеката смјештена већина привредних субјеката који послују на подручју наше општине.

Централни споменик ће бити подигнут у част 320 палих бораца. Свечано откривање и освећење споменика биће уприличено 21. септембра 2022. године, на Дан и крсну славу општине Власеница.