Задње објављено
sren
Home » Uncategorized @sr » Oдржана Конференција беба

Oдржана Конференција беба

У петак, 13. јула, у власеничком Дому културе одржана је Конференција беба, на којој су изабрани најмлађа и најстарија беба, те беба са највише браће и сестара.
Међу педесетак пријављених беба, рођених између 2016. и 2018. године, жири је констатовао да је најмлађа беба Хелена Станишић, рођена 6. јуна, најстарија Марија Гојголовић, рођена 21. јула 2016. године, док је Маша Марковић, која има четири сестре и три брата, проглашена бебом са највише браће и сестара.

Ове бебе изабране су за Предсједништво конференције, чији ће мандат трајати до њеног наредног одржавања, а уручени су им и пригодни поклони.

У „радном дијелу“ конференције организовано је такмичење у пузању, испијању сокића, родитељско умијеће мијењања пелена, те популарна игра- музичка столица.

Побједник „пузијаде“ био је Виктор Чалмић, у мијењању пелена најбоље се снашао тата Божидар Куртума, сокић је најбрже попила Теа Васиљевић, док је у игри музичка столица најбоља била Зорана Остојић.

Конференција је организована уз подршку Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске и оштинских власти, који су свим учесницима обезбиједили поклоне.

Начелник општине Мирослав Краљевић рекао је да је задовољан због тога што је Власеница ушла у породицу општина у којима се организује ова манифестација.

„Ово је за нас свечан дан и вјерујем да ће овај догађај пробудити свијест наших грађана, да се окрену породици и схвате да је рађање дјетета нешто највриједније што се може десити човјеку“, рекао је Краљевић. Он је додао да Влада Републике Српске и општина Власеница улажу значајне напоре да оснаже популациону политику, те да се млади људи стимулишу на различите начине да рађају дјецу и остају овдје.

 

У петак, 13. јула, у власеничком Дому културе одржана је Конференција беба, на којој су изабрани најмлађа и најстарија беба, те беба са највише браће и сестара. Међу педесетак пријављених беба, рођених између 2016. и 2018. године, жири је констатовао да је најмлађа беба Хелена Станишић, рођена 6. јуна, најстарија Марија Гојголовић, рођена 21. јула 2016. године, док је Маша Марковић, која има четири сестре и три брата, проглашена бебом са највише браће и сестара. Ове бебе изабране су за Предсједништво конференције, чији ће мандат трајати до њеног наредног одржавања, а уручени су им и пригодни поклони. У "радном дијелу"…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 гласови)