Home » Uncategorized @sr » Саопштење за јавност

Саопштење за јавност

Општина Власеница овим путем најоштрије осуђује вандалско понашање непознатих починилаца у претходним данима на подручју мјесне заједнице Цикоте.

Наиме, Основна школа „Вук Караџић“ у Власеници, подручна јединица Цикотска Ријека је у договору са локалном управом Власеница, а по претходном налогу представника ШГ „Бирач“ Власеница и Комисије за дрвореде, приступила уклањању стабала смрче поред улаза у школу, јер су иста представљала опасност за саму зграду школе, а такође и по безбједност ђака и пролазника који свакодневно бораве у кругу школе. Радници ШГ „Бирач“ Власеница су безбиједно извршили сјечу стабала у кругу школског дворишта дана 11.07.2018. године. Након сјече стигло је више пријава у Општинску управу Власеница да су исјечена стабла намјерно оштећена, а представници Општине су дана 18.07.2018. године изашли на лице мјеста којом приликом је утврђено да су стабла, која су била намијењена за потребе ограђивања дворишта подручне школе у Цикотској Ријеци, уништена, што се може видјети на фотографијама.

 

 

Иста су неовлаштено од стране непознатих лица пресјечена на више мјеста, чиме је онемогућено њихово кориштење у било коју сврху. Такође, на цијелој јужној фасади школског објекта исписан је увредљив графит, чиме је нарушена фасада школе, самим тим и изглед. На овај начин исказано је крајње непоштовање првенствено образовне установе, а онда и свих грађана Власенице.
Овакво понашање није у складу са циљевима које смо поставили: да идемо напријед и будемо примјер одговорне локалне власти која оснажује своје друштво и активно доприноси развоју локалне заједнице.
Осуђујемо сваки вид уништавања друштвене и било које друге имовине, као и сваки покушај саботирања руководства општине да уради нешто корисно за друштво и овај град.

Овакво понашање не представља вриједности Власенице и већине наших грађана, него некоректни покушај друштвено неодговорних појединаца да дестабилизују развој и напредак ове општине. Срамно је да лица, која живе у поменутој мјесној заједници у непосредној близини школе,  уништавају објекат који користе генерације уназад, умјесто да својим дјелима допринесу напретку и учине нешто корисно за своје мјесто.

Поводом наведених дешавања Општина Власеница обратила се надлежним органима да проведу истрагу, на основу које ће се прикупити сви релевантни докази и открити, пронаћи, привести и санкционисати у складу са законом починиоце који су извршили горе наведено дјело.

Још једном апелујемо на грађане да пријаве сваки вид друштвено неодговорног понашања и незаконитих радњи које се односе на уништавање друштвене имовине, као и да исту чувају, штите и да се према њој опходе одговорно.