Задње објављено
Home » Uncategorized @sr » Почели радови на санацији спомен костурнице

Почели радови на санацији спомен костурнице

На борачком гробљу у Власеници данас је почела санација спомен костурнице која се налази у склопу ове меморијалне цјелине. Спомен костурница саграђена је крајем осамдесетих година прошлог вијека и због неодржавања током година налази се у лошем стању.

У костурници су положене кости 34 жртве усташког геноцида, које су страдале у јулу 1941. на подручју Рашића Гаја, општина Власеница.

У току су припремни радови за бетонирање надгробне плоче, након чега ће бити санирана постојећа мермерна плоча и постављен крст од гранита.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је ово наставак започетих активности на санацији овог меморијалног комплекса.

„Циљ нам је да вратимо достојан изглед овом комплексу, у коме су сахрањени погинули ратници из Другог свјетског и посљедњег отаџбинског рата“, рекао је начелник Краљевић.

Поменуте радове финансира Општина Власеница.

 

На борачком гробљу у Власеници данас је почела санација спомен костурнице која се налази у склопу ове меморијалне цјелине. Спомен костурница саграђена је крајем осамдесетих година прошлог вијека и због неодржавања током година налази се у лошем стању. У костурници су положене кости 34 жртве усташког геноцида, које су страдале у јулу 1941. на подручју Рашића Гаја, општина Власеница. У току су припремни радови за бетонирање надгробне плоче, након чега ће бити санирана постојећа мермерна плоча и постављен крст од гранита. Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је ово наставак започетих активности на санацији овог меморијалног комплекса. "Циљ нам је да вратимо достојан…

Review Overview

User Rating: Be the first one !