Home » Друштво » Власенички средњошколци на Свјетској географској олимпијади

Власенички средњошколци на Свјетској географској олимпијади

Љепосава Плакаловић и Филип Стјепановић, ученици власеничког Средњошколског центра „Милорад Влачић“, oтпутовали су на Свјетску географску олимпијаду која ће бити одржана од уторка, 31. јула, до 6. августа у Квебек Ситију у Канади.
Професор географије у СШЦ Драган Илић рекао је да су одлазак младих географа на ово такмичење финансирали Министарство просвјете и културе Републике Српске, Општина Власеница, управа школе, те бројни донатори са подручја ове општине.

Илић је објаснио да су се млади географи из Власенице пласирали на ову Олимпијаду захваљујући успјесима постигнутим претходних година на Националној олимпијади у Србији и Балканијади.

Он је рекао да ће на Олимпијади у Канади учествовати такмичари из 50 држава.

Директор СШЦ „Милорад Влачић“ Горан Ђурић каже да су успјеси власеничких географа плод квалитетног и преданог вишегодишњег рада.

„Изузетно сам поносан на њих и желим да им захвалим, као и професору Илићу који их је припремао за ово велико такмичење“, рекао је Ђурић.

Љепосава Плакаловић и Филип Стјепановић, ученици власеничког Средњошколског центра "Милорад Влачић", oтпутовали су на Свјетску географску олимпијаду која ће бити одржана од уторка, 31. јула, до 6. августа у Квебек Ситију у Канади. Професор географије у СШЦ Драган Илић рекао је да су одлазак младих географа на ово такмичење финансирали Министарство просвјете и културе Републике Српске, Општина Власеница, управа школе, те бројни донатори са подручја ове општине. Илић је објаснио да су се млади географи из Власенице пласирали на ову Олимпијаду захваљујући успјесима постигнутим претходних година на Националној олимпијади у Србији и Балканијади. Он је рекао да ће на Олимпијади…

Review Overview

User Rating: Be the first one !