Задње објављено
Home » Привреда » Одржана сједница Привредног савјета

Одржана сједница Привредног савјета

Данас је одржана седма по реду сједница Привредног савјета ове општине, на којој су чланови Савјета упознати са проведеним активностима по Јавном позиву за додјелу накнада и подстицаја привредним субјектима за остваривање нових радних мјеста у 2018. години.

Начелник општине Мирослав Краљевић, који је уједно и предсједник Савјета, рекао је да је на овај начин додијељено укупно 45.500,00 КМ, те да су средства обезбиједили Општина Власеница и UNDP. Два привредна субјекта, која су запослила укупно 6 лица, остварила су право на накнаду и подстицаје у укупном износу од 18.500,00 КМ.

Шеф Одсјека за развој Жељко Дамљановић истакао је да су, у оквиру поменутог Јавног позива, запослене и двије особе са инвалидитетом, за шта је издвојено 27.000,00 КМ.

На сједници се говорило и о покретању поступка ревизије Стратегије развоја општине 2014-2023. године. Начелник општине истакао је да је именован општински Развојни тим, који је приступио овом процесу и да је циљ да се, на основу социо – економске анализе, креира што квалитетнији  документ који ће бити полазни основ за будуће развојне пројекте.

 

Данас је одржана седма по реду сједница Привредног савјета ове општине, на којој су чланови Савјета упознати са проведеним активностима по Јавном позиву за додјелу накнада и подстицаја привредним субјектима за остваривање нових радних мјеста у 2018. години. Начелник општине Мирослав Краљевић, који је уједно и предсједник Савјета, рекао је да је на овај начин додијељено укупно 45.500,00 КМ, те да су средства обезбиједили Општина Власеница и UNDP. Два привредна субјекта, која су запослила укупно 6 лица, остварила су право на накнаду и подстицаје у укупном износу од 18.500,00 КМ. Шеф Одсјека за развој Жељко Дамљановић истакао је да су, у оквиру поменутог Јавног позива, запослене…

Review Overview

User Rating: 4.58 ( 2 гласови)