Home » Друштво » Одржани 8. „Лучини књижевни сусрети“

Одржани 8. „Лучини књижевни сусрети“

У Власеници су протеклог викенда одржани 8. „Лучини књижевни сусрети“ на којима је учествовало 40 књижевних стваралаца из Србије и Републике Српске.
Сусрете је организовао Књижевни клуб „Луча“ из Власенице, уз покровитељство Скупштине општине Власеница, те начелника општина Власеница, Сребреница и Братунац.

Књижевни сусрети започели су дружењем са пјесником Ненадом Грујичићем, поводом четвртог издања његове прве књиге пјесама „Матерњи језик“, објављене прије 50 година.

Сусрете је отворила предсједник Скупштине општине Власеница Гордана Трампић.

Другог дана манифестације, учесници „Лучиних књижевних сусрета“ посјетили су спомен гробље погинулим ратницима Шумадијске дивизије другог позива, 1914. године на Јавор планини, гдје су уприличили поетски рецитал, а потом и средњовјековни манастир Ловница у Шековићима, гдје их је примила игуманија манастира.

На завршном скупу, одржаном у Дому културе у Власеници, уручена су признања које Књижевни клуб „Луча“ сваке године додјељује истакнутим књижевним ствараоцима и појединцима, који су допринијели раду Књижевног клуба.

Добитници овогодишње „Лучине повеље“ су пјесници Јованка Стојчиновић Николић из Добоја и Саво Радуловић из Хан Пијеска, као и бивши начелник општине Власеница Младен Поповић.

У Власеници су протеклог викенда одржани 8. "Лучини књижевни сусрети" на којима је учествовало 40 књижевних стваралаца из Србије и Републике Српске. Сусрете је организовао Књижевни клуб "Луча" из Власенице, уз покровитељство Скупштине општине Власеница, те начелника општина Власеница, Сребреница и Братунац. Књижевни сусрети започели су дружењем са пјесником Ненадом Грујичићем, поводом четвртог издања његове прве књиге пјесама "Матерњи језик", објављене прије 50 година. Сусрете је отворила предсједник Скупштине општине Власеница Гордана Трампић. Другог дана манифестације, учесници "Лучиних књижевних сусрета" посјетили су спомен гробље погинулим ратницима Шумадијске дивизије другог позива, 1914. године на Јавор планини, гдје су уприличили поетски рецитал,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !