Home » Uncategorized @sr » Подстицај запошљавању лица са инвалидитетом

Подстицај запошљавању лица са инвалидитетом

Браћа Родољуб и Драгољуб Станишић из Власенице, који су лица са инвалидитетом, добили су прилику да раде и зарађују за живот, захваљујући финансијској подршци Развојног програма Уједињених нација /УНДП/ вриједној 20.000 КМ и учешћу Општине Власеница од 7.000 КМ.
Њихово радно мјесто су паркинзи код зграде Општине Власеница и градског стадиона, на којима су, повремено, и раније наплаћивали паркирање, али од сада, уз сигуран статус, много боље радне услове и бенефиције које припадају сваком запосленом лицу.

Шеф Одсјека за развој у Општини Власеница Жељко Дамљановић рекао је да су подстицајна средства за запошљавање браће Станишић обезбијеђена у оквиру регионалног програма „Бирач два“.

„Ријеч је о додјели бесповратних финансијских средстава за фирме које су регистроване и дјелују на одручју општине Власеница, а с циљем подршке запошљавању особа са инвалидитетом“, каже Дамљановић.
Он је појаснио да је обавеза Станишића била да оснују фирму под називом „Паркинг сервис“, на чији рачун су уплаћена подстицајна средства за плате и доприносе, а задатак Општине је да новоформираној фирми да паркинге на управљање и кориштење.

„У оквиру овог пројекта, УНДП је поклонио монтажни објекат за смјештај радника за наплату паркинга“,  рекао је Дамљановић.

Он је додао да ће пројекат трајати једну годину, током које ће рад новоформиране фирме бити помно праћен, па, уколико се покаже успјешним, могуће је да фирма прошири дјелатност и запосли још лица са инвалидитетом.

Родољуб Станишић рекао је да је за њега и његовог брата сигурно запослење остварење сна, те истиче да је сигуран да ће искористити пружену прилику и оправдати уложена средства.

„Кад прође тих годину дана, искрено се надам да ћемо успјешно наставити са радом, и оно што је посебно важно, да ћемо запослити још лица са инвалидитетом, уколико се за то створе услови“, каже Родољуб.

У Власеници браћу Станишић знају као бескомпромисне борце против предрасуда и заблуда, са којима се суочавају лица са инвалидитетом, а захваљујући великој вољи у раду успјели су да докажу и себи и другима да ниједан хендикеп није непремостив.

 

Браћа Родољуб и Драгољуб Станишић из Власенице, који су лица са инвалидитетом, добили су прилику да раде и зарађују за живот, захваљујући финансијској подршци Развојног програма Уједињених нација /УНДП/ вриједној 20.000 КМ и учешћу Општине Власеница од 7.000 КМ. Њихово радно мјесто су паркинзи код зграде Општине Власеница и градског стадиона, на којима су, повремено, и раније наплаћивали паркирање, али од сада, уз сигуран статус, много боље радне услове и бенефиције које припадају сваком запосленом лицу. Шеф Одсјека за развој у Општини Власеница Жељко Дамљановић рекао је да су подстицајна средства за запошљавање браће Станишић обезбијеђена у оквиру регионалног програма "Бирач два". "Ријеч је…

Review Overview

User Rating: Be the first one !