Home » Uncategorized @sr » Трком кроз Власеницу започело обиљежавање Дана општине

Трком кроз Власеницу започело обиљежавање Дана општине

У организацији Атлетског клуба Власеница,  а под покровитељством Општине, у сриједу, 19. септембра,  у Власеници је одржана Трка кроз Власеницу 2018.

Трку је отворила предсједник Скупштине општине Власеница Гордана Трампић. Она је рекла да је овом манифестацијом почео званични програм обиљежавања Дана општине Власеница, те да је организациони одбор и ове године припремио богат програм. Позвала је грађане да присуствују централној манифестацији која ће бити одржана 21. септембра, а започеће полагањем вијенаца на борачком гробљу у 10:00 часова, након чега ће, oд 11:00 часова, бити служена Света Литургија у храму Светих апостола Петра и Павла. Свечана сједница Скупштине општине биће одржана у 15:00 часова, у Дому културе.

Срето Крстић, предсједник Атлетског клуба Власеница рекао је да је ова трка већ традиционална и да неколико година уназад клуб организује трку власеничким улицама, на којој учествују бројни атлетичари.

Поред чланова атлетских клубова из цијеле БиХ, међу такмичарима су били и ученици Основне школе „Вук Караџић“ и Средњошколског центра „Милорад Влачић“. Такмичење је окупило око 200 учесника у осам дициплина, а уз помоћ спонзора, обезбијеђене су вриједне награде: дипломе, медаље, пехари, спонзорски пакети, а у сениорској конкуренцији и новчане награде у износу од 50, 70 и 100 КМ.

Међу најмлађим такмичарима, рођеним 2013. године и млађим, побиједила је Николина Крстић, у конкуренцији дјевојчица, и Урош Максимовић, у конкуренцији дјечака.

Најбољи у трци на 100 метара били су Јана Живковић и Његош Пантић, на 150 метара Милица Мазић и Бењамин Шабантић, на 200 метара Милица Ђорђевић и Милош Тодоровић, на 300 метара Јована Иванковић и Мирко Цветић, те на 400 метара Кристина Стојковић и Саша Јовановић.

Побједници трке на 2.000 метара, у конкуренцији јуниора, били су Магдалена Катана, члан АК „Сан“ из Прњавора и Керим Сарачевић из АК „Власеница“, а у трци сениора на 4.000 метара Алма Хрњић, чланица АК „Нови Град“ из Сарајева и Коста Шумар, члан АК „Босна“ из Сарајева.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

казао је Крстић.

У организацији Атлетског клуба Власеница,  а под покровитељством Општине, у сриједу, 19. септембра,  у Власеници је одржана Трка кроз Власеницу 2018. Трку је отворила предсједник Скупштине општине Власеница Гордана Трампић. Она је рекла да је овом манифестацијом почео званични програм обиљежавања Дана општине Власеница, те да је организациони одбор и ове године припремио богат програм. Позвала је грађане да присуствују централној манифестацији која ће бити одржана 21. септембра, а започеће полагањем вијенаца на борачком гробљу у 10:00 часова, након чега ће, oд 11:00 часова, бити служена Света Литургија у храму Светих апостола Петра и Павла. Свечана сједница Скупштине општине биће одржана у 15:00 часова,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !