Home » Uncategorized @sr » Одржан Дан безбједности саобраћаја

Одржан Дан безбједности саобраћаја

Општина Власеница различитим активностима настоји да побољша безбједност саобраћаја на свом подручју.

У сусрет Дану општине, у Власеници је у четвртак, 20. септембра, обиљежен Дан безбједности саобраћаја. Начелник општине одржао је састанак са представницима Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и Ауто-мото савеза Републике Српске, након чега је почела манифестација. Низом активности, кроз едукативни, забавни програм и такмичарски дио, најмлађи суграђани, те ученици основне и средње школе учили су о саобраћајној безбједности.

„Уз помоћ Агенције за безбједност саобраћаја у прошлој години израдили смо главни пројекат саобраћајне сигнализације, а ове године планирана је реализација нових пројеката унапређења саобраћајне безбједности, са посебним акцентом на зону школа“, рекао је начелник општине Мирослав Краљевић.

„Циљ је град по мјери грађана, повећање површина за кретање пјешака и што већа употреба алтернативних видова превоза мјештана, као што су бицикл, јавни превоз и пјешачење. Смањењем употребе аутомобила мање је и издувних гасова, гужве и буке, а самим тим и саобраћајних незгода“, истакао је директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић.

Генерални секретар Ауто-мото савеза Српске Ранко Бабић навео је да је циљ ове акције развијање свијести о безбједности у саобраћају, нарочито код млађе популације.

„Покушавамо да убиједимо, нарочито генерације пред полагањем возачког испита, да добијају најубојитије средство након полагања возачког испита. Након рата, највише људи је страдало у саобраћајним незгодама, много више него од ватреног оружја“, истакао је Бабић.

Поводом обиљежавања Дана безбједности саобраћаја у вртићу „Први кораци“, Основној школи „Вук Караџић“ и Средњошколском центру „Милорад Влачић“ одржан је низ едукативно – промотивних предавања о важности безбједности у саобраћају и примјерено узрасту ђака – од сликовница за оне најмлађе, до пијаних наочара и косе равни за најстарије.

Општина Власеница обезбиједила је награде за најуспјешније малишане који су учествовали у маскенбалу и ликовној колонији, као и за основце који су се такмичили на полигону спретности.

Општина Власеница различитим активностима настоји да побољша безбједност саобраћаја на свом подручју. У сусрет Дану општине, у Власеници је у четвртак, 20. септембра, обиљежен Дан безбједности саобраћаја. Начелник општине одржао је састанак са представницима Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и Ауто-мото савеза Републике Српске, након чега је почела манифестација. Низом активности, кроз едукативни, забавни програм и такмичарски дио, најмлађи суграђани, те ученици основне и средње школе учили су о саобраћајној безбједности. „Уз помоћ Агенције за безбједност саобраћаја у прошлој години израдили смо главни пројекат саобраћајне сигнализације, а ове године планирана је реализација нових пројеката унапређења саобраћајне безбједности, са посебним акцентом на…

Review Overview

User Rating: 4.7 ( 2 гласови)