Home » Uncategorized @sr » Свечано отворен Ватрогасни дом

Свечано отворен Ватрогасни дом

На Дан општине, 21. септембар, у Власеници је свечано отворен новоизграђени Ватрогасни дом. Црвену врпцу, уз присуство многобројних званица из друштвено-политичког живота регије, али и Републике Српске, као и грађана Власенице, пресјекли су директорица Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Снежана Вујинић и начелник  општине Власеница Мирослав Краљевић.

Перо Томић, старјешина Територијалне ватрогасне јединице Власеница, истиче да изградња Ватрогасног дома за јединицу има велики значај.

„Када је 2003. године основана, Ватрогасна јединица је бројала пет чланова и била је смјештена у објекту од 40 квадрата и  могао је послужити само као привремени. С обзиром да је с новим Законом о заштити од пожара дошло до неких промјена и наша јединица сада броји 12 ватрогасаца,  уз сву пратећу заштитну опрему, и личну и групну, сву документацију, објекат у коме смо били је постао потпуно неуслован тако да ће прелазак у наш простор  умногоме побољшати и услове и сам рад. Иако би требало да покривамо само територију наше општине, по позиву идемо и у Шековиће, гдје смо и недавно имали успјешну интервенцију“, казао је Томић.

Снежана Вујинић, директорица Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, изразила је задовољство због успјешно реализованог пројекта изградње Ватрогасног дома  у Власеници.

„Ватрогасни дом је финасиран из средстава Финансијског механизма који је успостављен од стране Владе Републике Српске и Развојног програма УН (УНДП). Вриједност пројекта је 190.000 КМ, од чега је Општина обезбиједила 90.000 хиљада, а Финансијски механизам, 100.000 КМ. Ускоро ће бити отворен нови јавни позив, што локалним заједницама пружа прилику да кроз нове пројекте унаприједе јавне услуге“, казала је директорица Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.

У овај пројекат уложено је више од 300.000 КМ, рачунајући куповину земљишта и остале пратеће трошкове.

Извођач радова је била власеничка фирма Инвестпрогрес.

На Дан општине, 21. септембар, у Власеници је свечано отворен новоизграђени Ватрогасни дом. Црвену врпцу, уз присуство многобројних званица из друштвено-политичког живота регије, али и Републике Српске, као и грађана Власенице, пресјекли су директорица Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Снежана Вујинић и начелник  општине Власеница Мирослав Краљевић. Перо Томић, старјешина Територијалне ватрогасне јединице Власеница, истиче да изградња Ватрогасног дома за јединицу има велики значај. „Када је 2003. године основана, Ватрогасна јединица је бројала пет чланова и била је смјештена у објекту од 40 квадрата и  могао је послужити само као привремени. С обзиром да је с новим Законом о заштити од…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 гласови)