Задње објављено
Home » Uncategorized @sr » Обиљежен Дан општине

Обиљежен Дан општине

Свечана сједница Скупштине општине Власеница, заказана поводом Дана општине – 21. септембра, одржана је у кино сали власеничког Дома културе, која је била премала да прими све званице из културно-политичког живота ове локалне заједнице, регије и цијеле Републике Српске, али и становнике Власенице.

Свечану сједницу отворила je предсједница Скупштине општине Гордана Трампић, која је истакла да Скупштина општине беспријекорно функционише.

 

Мирослав Краљевић, начелник општине, истакао је да је претходна година била успјешна за Власеницу.

„Све што смо планирали, то смо и остварили. Реализовали смо 46 пројеката, од чега је најважнија изградња Ватрогасног дома, а ових дана почиње изградња Полицијске станице и Ђачко-студентског дома, који ће у потпуности финансирати Влада Републике Србије. Ту је и оно што редовно радимо да живот у Власеници буде бољи и квалитетнији –  рад на комплетној инфраструктури: санација водовода, локалних путева и градских улица. Морам истаћи да имам најбоље сараднике у локалној управи и могу да се поносим оним што радимо, јер за двије  године смо успјели промијенити  слику саме Власенице. Имамо идеје, имамо планове, имамо кадрове, иза нас стоји Влада Републике Српске, и сигурно је да ћемо за пар година бити у реду развијених општина“, ријечи су Краљевића.

На свечаној сједници Скупштине општине Власеница додијељена су признања и награде онима који својим радом и трудом доприносе развоју ове заједнице.

Златни грб општине Власеница, највише општинско признање, добио је предсједник Републике Српске Милорад Додик, коме ће оно бити уручено 4. октобра, када буде у посјети Власеници.

Општинско признање Грб општине Власеница додијељенo je директору СШЦ „Милорад Влачић“, предузећима „Зворник путеви“ и „Алпро“, породичној фирми „Ивекс“, те Инвестиционо-развојној банци Републике Српске.

„Признање смо добили у знак захвалности што смо допринијели да они буду једна од општина која је у оквиру четвртог циклуса финансирана из пројекта Финансијског механизма. Позивам све општине да прате, јер ускоро ће бити објављен оглас за пети циклус, у оквиру којег ће општине које понуде најквалитетније  пројекте добити средства да финансирају оно што је најнеопходније за јединице локалне самоуправе, односно пројекте који доприносе побољшању квалитета јавних услуга и развоју привреде и пољопривреде у руралном подручју“, казала је директорица Инвестиционо-развојне банке Снежана Вујинић.

Свечаној сједници Скупштине општине Власеница претходила је посјета  Спомен-гробљу и литургија у храму Светих апостола Петра и Павла.

Свечана сједница Скупштине општине Власеница, заказана поводом Дана општине – 21. септембра, одржана је у кино сали власеничког Дома културе, која је била премала да прими све званице из културно-политичког живота ове локалне заједнице, регије и цијеле Републике Српске, али и становнике Власенице. Свечану сједницу отворила je предсједница Скупштине општине Гордана Трампић, која је истакла да Скупштина општине беспријекорно функционише.   Мирослав Краљевић, начелник општине, истакао је да је претходна година била успјешна за Власеницу. „Све што смо планирали, то смо и остварили. Реализовали смо 46 пројеката, од чега је најважнија изградња Ватрогасног дома, а ових дана почиње изградња Полицијске…

Review Overview

User Rating: Be the first one !