Home » Uncategorized @sr » Одржан Сајам пољопривреде и привреде

Одржан Сајам пољопривреде и привреде

На 4. Сајму пољопривреде и привреде који је одржан у петак, 12. октобра, у Власеници производе је представило око 70 пољопривредних произвођача и привредника из Републике Српске и региона.

Сајам је отворио начелник општине Власеница Мирослав Краљевић, који је истакао да је ова манифестација постала препознатљива у региону, а циљ јој је јачање пољопривредне производње и села, те развој привреде.

„Планирамо да у наредном периоду много више средстава у буџету издвајамо за пољопривредне субвенције, те за подстицај запошљавања и самозапошљавања. Желимо стимулисати наше људе, а пракса је показала да се властитим радом и уз подршку заједнице, може много тога урадити“, рекао је Краљевић.

Руководилац Подручне јединице Бијељина у ресору за пружање стручних услуга при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Драган Зарић рекао је да ресорно министарство подржава, те да ће и у будућности подржавати овакве манифестације.

„Циљ нам је да омогућимо да се људи сусрећу, да покажу оно што имају и чиме се баве, те какве резултате постижу, али и да укажу на проблеме које имају у својој производњи“, рекао је Зарић.

На Сајму је, осим изложбе пољопривредних производа и сточне хране, организована и изложба ситне и крупне стоке.

У оквиру Сајма уприличена је и презентација домаћих гастро-специјалитета које су припремиле чланице локалног удружења „Подриње“.

Свим учесницима додијељене су захвалнице, а посебна признања додијељена су појединцима и фирмама за постигнуте резултате из области сточарства, козарства, повртларства и резултате из области хуманитарног рада, те за промоцију домаће радиности.

Организатор Сајма, који је ове године окупио око 4000 посјетилаца, је Oпштина Власеница уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Репубике Српске.

На 4. Сајму пољопривреде и привреде који је одржан у петак, 12. октобра, у Власеници производе је представило око 70 пољопривредних произвођача и привредника из Републике Српске и региона. Сајам је отворио начелник општине Власеница Мирослав Краљевић, који је истакао да је ова манифестација постала препознатљива у региону, а циљ јој је јачање пољопривредне производње и села, те развој привреде. "Планирамо да у наредном периоду много више средстава у буџету издвајамо за пољопривредне субвенције, те за подстицај запошљавања и самозапошљавања. Желимо стимулисати наше људе, а пракса је показала да се властитим радом и уз подршку заједнице, може много тога урадити",…

Review Overview

User Rating: Be the first one !