Home » Uncategorized @sr » На прољеће свјетска бициклистичка елита у Власеници

На прољеће свјетска бициклистичка елита у Власеници

Власеница ће у априлу 2019. године бити домаћин циља прве етапе и старта друге етапе 13. бициклистичке трке „Београд – Бањалука“ , речено је на данашњој прес конференцији у Власеници. Трка стартује 18. априла из Београда и своју прву етапу завршава у Власеници, гдје ће побједник етапе обући жуту мајицу, баш као и побједник Тур де Франса.

Међународна бициклистичка унија (УЦИ) званично је уврстила трку „Београд – Бањалука“ у прву, елитну категорију, што значи да ће на њој учествовати неки од најбољих тимова и возача свијета.

Тим поводом медијима су се обратили начелник општине Власеница Мирослав Карљевић, директор трке Владимир Куваља и предсједник бициклистичког клуба „КПЛ“ Власеница Жељко Лукић.

„Велика је ствар наћи се на мапи између два стратешка центра која повезују Србију и Републику Српску. Част ми је што ће се код нас одиграти догађај међународног карактера,” изјавио је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

Владимир Куваља, директор трке ”Београд – Бањалука” изјавио је да је организационом одбору част што ће се овај догађај одиграти у Власеници и да ће се непроцјењива важност трке несумњиво веома позитивно одразити на економски и туристички развој ове напредне општине.

”Власеница је нама изашла у сусрет, јер је појава брдске етапе као новитета у овој трци привукла заиста најтрофејније такмичаре да дођу и опробају се у изазовној вожњи. Управо смо у преговорима са елитним тимом из Бахреина, стога је ово најјача трка откако постоји такмичење,” нагласио је Куваља.

Он је додао да је стартна листа од преко 170 такмичара већ готово попуњена и да ће овога пута бициклисти из Београда кренути на пут од 4 етапе чијих ће 250 километара од Београда до Власенице прећи без заустављања на граници. Трећа етапа кренуће од Брчког до Теслића а четврта од Прњавора до Бањалуке.

Жељко Лукић, предсједник бициклистичког клуба ”КПЛ” Власеница нагласио је да је идеја клуба да активности подигне на виши ниво уродила плодом након вишегодишњих преговора. Он је истакао да је Власеница једина општина која је добила и старт и циљ етапе, што се није догодило још од 2008. године када је та улога припала Брчко дистрикту, те је позвао све љубитеље спорта да на прољеће увеличају овај спектакл.

 

Власеница ће у априлу 2019. године бити домаћин циља прве етапе и старта друге етапе 13. бициклистичке трке „Београд – Бањалука“ , речено је на данашњој прес конференцији у Власеници. Трка стартује 18. априла из Београда и своју прву етапу завршава у Власеници, гдје ће побједник етапе обући жуту мајицу, баш као и побједник Тур де Франса. Међународна бициклистичка унија (УЦИ) званично је уврстила трку "Београд - Бањалука" у прву, елитну категорију, што значи да ће на њој учествовати неки од најбољих тимова и возача свијета. Тим поводом медијима су се обратили начелник општине Власеница Мирослав Карљевић, директор трке Владимир…

Review Overview

User Rating: Be the first one !