Home » Uncategorized @sr » Фестивал драмског стваралаштва 21. и 22. децембра у Власеници

Фестивал драмског стваралаштва 21. и 22. децембра у Власеници

Средњошколски центар „Милорад Влачић“ у Власеници 21. и 22. децембра биће домаћин првог Фестивала драмског стваралаштва.
Фестивал ће у петак, 21. децембра у 16:30 часова, отворити Студенстко позориште Пале које ће се представити радио драмом Борислава Пекића „186. степеник“ о стварном догађају са почетка осамдесетих. У средишту радње су новинар лондонског часописа „Guardian“ Michael Higgins и бивши логораш Emanuel Goldman, који покушавају да одмрсе клупко историје спетљано у жици нацистичког логора Mauthausen, давне 1943. године.

„Театар младих“ Горажде представиће се веома интересантном представом „Посљедњи незапослени“.
На предстојећем фестивалу наступиће и „Позориште младих“ Зворник са монодрамом „Лилика“. Ради се о дјевојчици која прича своју животну причу ноћ уочи одласка у дом за незбринуту дјецу. Она је окружена људима који су свједоци онога што јој се дешава и полако их увлачи и физички у своју игру, остављајући питање гледаоцу које носи са собом: Колико смо одговорни за оно што се дешава око нас?

У оквиру Фестивала драмског стваралаштва публици ће се представити и Културна сцена “Мале ствари“ из Требиња са представом „Капетан Џон Пиплфокс“.

Домаћој публици другог дана Фестивала представиће се „Школско позориште“ Власеница, као и драмска секција ОШ „Вук Караџић“ Власеница. 

Бесплатне улазнице се могу преузети у СШЦ „Милорад Влачић“ од 17. до 20.децембра, у термину од 12 до 15 часова.

 

Средњошколски центар „Милорад Влачић“ у Власеници 21. и 22. децембра биће домаћин првог Фестивала драмског стваралаштва. Фестивал ће у петак, 21. децембра у 16:30 часова, отворити Студенстко позориште Пале које ће се представити радио драмом Борислава Пекића "186. степеник" о стварном догађају са почетка осамдесетих. У средишту радње су новинар лондонског часописа „Guardian“ Michael Higgins и бивши логораш Emanuel Goldman, који покушавају да одмрсе клупко историје спетљано у жици нацистичког логора Mauthausen, давне 1943. године. „Театар младих“ Горажде представиће се веома интересантном представом "Посљедњи незапослени". На предстојећем фестивалу наступиће и „Позориште младих“ Зворник са монодрамом „Лилика“. Ради се о дјевојчици…

Review Overview

User Rating: Be the first one !