Home » Uncategorized @sr » Потписани уговори о додјели 30 пластеника

Потписани уговори о додјели 30 пластеника

Начелник општине Власеница Мирослав Kраљевић данас је потписао уговоре о испоруци 30 пластеника корисницима, у оквиру пројекта подршке развоју пластеничке производње, који општина Власеница реализује у сарадњи са швајцарском  организацијом „Kаритас“, а чија је вриједност око 50.000 KМ.

Kраљевић је рекао да је уговорена испорука 30 пластеника од 50 до 100 метара квадратних, те додао да пројекат са по 40 одсто подржавају Општина Власеница и „Kаритас“, а да је учешће корисника 20 одсто.

„Ово је наставак наших активности које смо започели прије двије године с циљем развоја пластеничке производње на подручју Власенице. Очекујем да ћемо у идућој години удвостручити број уговорених пластеника и испоручити их нашим грађанима, јер су донатори са којима смо разговарали изразили спремност да нас подрже у овој активности“, навео је Kраљевић.

Стручни сарадник за повртларску производњу у организацији „Kаритас“ Елведин Алић изјавио је да ће у оквиру пројекта бити организована и стручна предавања, па ће корисници имати прилику да унаприједе знање из области пластеничке производње.

„Обавезали смо се и да пратимо рад корисника пројекта у наредне двије године, на основу чега ћемо планирати даље кораке у области развоја пластеничке производње“, истакао је Алић.

Планирано је да пластеници буду испоручени и монтирани након предстојећих празника, када то буду дозвољавале временске прилике, а претходно ће бити организована предавања и обука корисника овог пројекта.