Home » Uncategorized @sr » Почео први „Фестивал драмског стваралаштва

Почео први „Фестивал драмског стваралаштва

Представом „186. степеник“ Студентског позоришта Пале вечерас је у Средњошколском центру „Милорад Влачић“ у Власеници почео први „Фестивал драмског стваралаштва“.

Ова фестивалска смотра омладинских и студентских позоришта у Власеници трајаће два дана, а публици ће се својим театарским остварењима представити позоришне дружине из Требиња, Пала, Зворника и Власенице.

Манифестацију је свечано отворио директор Средњошколског центра Горан Ђурић, који је рекао да су „кривци“ за организацију овог фестивала ученици овог центра, односно чланови школске позоришне трупе „Мидл ејџс“.

„Они су у посљедњих неколико година остваривали изузетно запажене резултате на Фестивалу драмског стваралаштва у Kоњицу. Захваљујући њиховим наступима, остварили смо сарадњу са другим позориштима и онда дошли на идеју – зашто и ми не би покренули нешто овако“, рекао је Ђурић.

Подршку организацији Фестивала дали су Интернационална организација за миграције /ИОМ/, која је организатору дала вриједну сценску опрему, те Општина Власеница.

Начелник општине Мирослав Kраљевић изјавио је да је Власеница некада имала своје аматерско позориште, које је успјешно наступало широм тадашње државе.

„Наш циљ је да ова област поново оживи у Власеници. Општина ће пружити безрезервну подршку позоришним дружинама које дјелују у овдашњим школама и учинити све да позоришна умјетност овдје добије мјесто какво је имала“, каже Kраљевић.

 

Вођа позоришне групе „Мидл ејџс“ Весна Дрљић рекла је да је протеклих дана уложен велики труд свих ученика и запослених у школи да Фестивал буде организован на најбољи могући начин.

У оквуру програма првог фестивалског дана вечерас је наступило и Позориште младих Зворник са представом „Лилика“.

У сутрашњем програму, који почиње у 14.00 часова, наступиће драмска секција Основне школе „Вук Kараџић“ из Власенице са представом „Магареће године“, Позориште младих Зворник одиграће „Црвенкапу“, а Kултурна сцена „Мале ствари“ из Требиња представу „Џон Пиплофокс“.

Фестивал ће заворити позориште СШЦ из Власенице представом „Пројекција“.