Home » Uncategorized @sr » У Власеници обиљежен Дан Републике

У Власеници обиљежен Дан Републике

Власеничани су синоћ, уз пригодан културно-забавни програм, кувано вино и ватромет, прославили 27. рођендан Републике Српске. Као и претходне године, обиљежавање Дана Републике – 9. јануара, организовала је Општинска управа.

Поред историјског часа о настанку Републике и минута ћутања за све жртве одбрамбено-отаџбинског рата, грађанима окупљеним на Тргу српских бораца прочитане су и честитке које су поводом  9. јануара упутили предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.
„Ово је  један од најзначајнијих датума у историји српског народа. Не смијемо заборавити да је Република Српска настала прије 27 година,  на тежњи да сви имамо мир, равноправност, сигурност и просперитет.  Поносан сам и радостан  што, као представник општине Власеница, присуствујем централном обиљежавању  9. јануара,   у престоници  наше Републике,  али сам у мислима са вама, својим суграђанима, на Тргу српских бораца у Власеници. Позивам вас на јединство и слогу како бисмо градили здраво друштво, а Републици Српској очували њену постојаност и дуговјечност. Желим вам угодно вече и свако добро!“ – ријечи су начелника Мирослава Краљевића. 

У забавном дијелу Власеничани су се веселили уз музику и кувано вино.

Поводом обиљежавања Дана Републике,  у протеклих десет дана одржане су и Радничке спортске игре, а најбољим екипама, представник Општинске управе Марко Тодоровић, уручио је награде.

На турниру у баскету друго мјесто и 100 КМ припало је екипи  ШГ „Бирач“, док је тим професора Средњошколског центра „Милорад Влачић“ понио побједничку титулу и награду од 150 КМ. Прво мјесто на турниру у малом фудбалу и награду од 400 КМ освојила је екипа ШГ „Бирач“, другопласирани је био тим  „Електробијељине“, Радна јединица Власеница, који је награђен са 200 КМ, а за треће мјесто и награду од 100 КМ изборила се екипа Полицијске станице Власеница.

Девети јануар свечано је обиљежен у свим градовима и општинама Српске.

Власеничани су синоћ, уз пригодан културно-забавни програм, кувано вино и ватромет, прославили 27. рођендан Републике Српске. Као и претходне године, обиљежавање Дана Републике – 9. јануара, организовала је Општинска управа. Поред историјског часа о настанку Републике и минута ћутања за све жртве одбрамбено-отаџбинског рата, грађанима окупљеним на Тргу српских бораца прочитане су и честитке које су поводом  9. јануара упутили предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница. "Ово је  један од најзначајнијих датума у историји српског народа. Не смијемо заборавити да је Република Српска настала прије 27 година,  на тежњи да сви имамо мир, равноправност, сигурност и просперитет.  Поносан сам и радостан  што,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !