Задње објављено
Home » Uncategorized @sr » Одржано предавање о пластеничкој производњи

Одржано предавање о пластеничкој производњи

У уторак, 5. фебруара, одржано је предавање за 30 корисника пројекта подршке развоју пластеничке производње вриједног 50.000 КМ, који швајцарска организација „Каритас“ реализује у сарадњи са Oпштином Власеница. Предавање представља дио активности у склопу пројекта „Пластеничка производња поврћа на подручју општине Власеница 2018-2019“, у оквиру којег је предвиђена испорука 30 пластеника површине од 50 и 100 метара квадратних.

Општина Власеница и „Каритас“ учествују у пројекту са по 40 одсто, док преостали дио финансирају корисници.

„Током децембра је завршен јавни позив и обављен избор корисника пројекта. Настављамо са активностима као што је ово предавање, а постављање пластеника биће обављено чим временски услови дозволе“, рекао је шеф Одсјека за развој Жељко Дамљановић.

Дамљановић је подсјетио да је само у протекле двије године пољопривредним произвођачима у Власеници, путем различитих пројеката, додијељено више од 70 пластеника.

Савјетник за повртларску производњу у „Каритасу“ Елведин Алић рекао је да се на предавању говорило о узгоју поврћа, те болестима и штеточинама које угрожавају овај вид пољопривредне производње.

„Планирана је и практична настава која ће се одвијати цијеле године на терену, током обиласка свих корисника. Пројектом је предвиђено да кориснике пратимо двије године“, напоменуо је Алић.

У уторак, 5. фебруара, одржано је предавање за 30 корисника пројекта подршке развоју пластеничке производње вриједног 50.000 КМ, који швајцарска организација "Каритас" реализује у сарадњи са Oпштином Власеница. Предавање представља дио активности у склопу пројекта "Пластеничка производња поврћа на подручју општине Власеница 2018-2019", у оквиру којег је предвиђена испорука 30 пластеника површине од 50 и 100 метара квадратних. Општина Власеница и "Каритас" учествују у пројекту са по 40 одсто, док преостали дио финансирају корисници. "Током децембра је завршен јавни позив и обављен избор корисника пројекта. Настављамо са активностима као што је ово предавање, а постављање пластеника биће обављено чим временски…

Review Overview

User Rating: Be the first one !