Home » Uncategorized @sr » Oдржан информативни састанак о пројекту „EU4Business“

Oдржан информативни састанак о пројекту „EU4Business“

У просторијама Општине Власеница данас је одржан састанак на којем су представници пољопривредних газдинстава и локалних самоуправа из регије Бирач информисани о пројекту „ЕУ за бизнис“ /EU4Business/, укупне вриједности 16 милиона еура.

Овај пројекат у БиХ финансира ЕУ, а спроводе га организације УНДП, ГИЗ и Агенција за међународни рад /ИЛО/ у сарадњи са домаћим институцијама.

Шеф општинског Одсјека за развој Жељко Дамљановић рекао je да су циљеви пројекта економски раст и отварање нових радних мјеста.

Дамљановић је навео да је тренутно отворен један јавни позив вриједан 1,7 милиона еура и односи се на примарну пољопривредну производњу у секторима производње воћа, поврћа, млијека, меса и узгоја винове лозе.

Он је истакао да појединачни корисници од поменутог износа могу да повуку од 97.000 до 195.000 КМ, уз 40 одсто властитог учешћа од укупне вриједности пројекта, и додао да је јавни позив отворен до 27. марта.

„Драго ми је да данас имамо велики одзив пољопривредних произвођача који могу да аплицирају на овај позив. Осим њих, ту могућност имају и задруге и регистрована предузећа за ту област“, рекао је Дамљановић.

Пројекат ће трајати до 2022. године, а до његовог завршетка биће расписано још јавних позива, који ће се односити на подршку пољопривредној производњи.

„Биће јавних позива који ће омогућити заједничко кандидовање општина, задруга и индивидуалних произвођача. Биће подржано и запошљавање у дрвопрерађивачком сектору и металској индустрији“, појаснио је Дамљановић.

 

У просторијама Општине Власеница данас је одржан састанак на којем су представници пољопривредних газдинстава и локалних самоуправа из регије Бирач информисани о пројекту "ЕУ за бизнис" /EU4Business/, укупне вриједности 16 милиона еура. Овај пројекат у БиХ финансира ЕУ, а спроводе га организације УНДП, ГИЗ и Агенција за међународни рад /ИЛО/ у сарадњи са домаћим институцијама. Шеф општинског Одсјека за развој Жељко Дамљановић рекао je да су циљеви пројекта економски раст и отварање нових радних мјеста. Дамљановић је навео да је тренутно отворен један јавни позив вриједан 1,7 милиона еура и односи се на примарну пољопривредну производњу у секторима производње воћа,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !