Home » Uncategorized @sr » Саопштење УПСМедиа о пројекту јачања гласа и промоције рањивих група у медијима

Саопштење УПСМедиа о пројекту јачања гласа и промоције рањивих група у медијима

Удружење “Пријатељи Сребренице“ и Удружење грађана “Центар за унапређење друштвене свести – Суперграђанин” из Ниша (Србија), проводе пројекат јачања гласа и промоције рањивих категорија у медијима, како би се унаприједило представљање ових група у њиховим заједницама. Неопходно је дати глас маргинализованим групама, омогућити им да активно учествују у креирању медијских садржаја.

Партнери ће представити видео туторијале за грађане/ке новинаре/ке, а током радионица са четири групе полазника/ца у обје земље биће урађене радио емисије о темама које одаберу полазници/це. Радио емисије ће бити емитоване у оквиру радио програма који емитују партнерске организације.

Медији се недовољно баве питањима од интереса за маргинализоване групе, а припадницима/цама ових група је тешко да дођу до простора у којем могу изразити своје мишљење, обликовати јавну дебату или утицати на одлуке које их се тичу. Радионице грађанског новинарства ће резултирати радио емисијама које ће управо дати могућност рањивим категоријама да се изразе и унаприједе процес укључења у заједницу.

 

Удружење “Пријатељи Сребренице" и Удружење грађана “Центар за унапређење друштвене свести – Суперграђанин” из Ниша (Србија), проводе пројекат јачања гласа и промоције рањивих категорија у медијима, како би се унаприједило представљање ових група у њиховим заједницама. Неопходно је дати глас маргинализованим групама, омогућити им да активно учествују у креирању медијских садржаја. Партнери ће представити видео туторијале за грађане/ке новинаре/ке, а током радионица са четири групе полазника/ца у обје земље биће урађене радио емисије о темама које одаберу полазници/це. Радио емисије ће бити емитоване у оквиру радио програма који емитују партнерске организације. Медији се недовољно баве питањима од интереса за маргинализоване…

Review Overview

User Rating: Be the first one !