Задње објављено
Home » Uncategorized @sr » Oбиљежено 26 година од страдања дервентских бораца

Oбиљежено 26 година од страдања дервентских бораца

У Власеници је у суботу, 9. марта, обиљежено 26 година од погибије 15 бораца Дервентске бригаде Војске Републике Српске у рејону села Церска.
Тим поводом представници власти и борачких организација општина Власеница и Дервента, те чланови породица погинулих бораца обишли су Спомен-собу погинулим борцима Војске Републике Српске у Власеници и посјетили војничко гробље. Претходно је у Цркви Светих апостола Петра и Павла служен парастос.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић истакао је да су дервентски борци, дајући своје животе, уклесали своја имена у темеље Република Српске.

„Срби су на овим просторима увијек страдали бранећи само оно што је њихово и ништа друго. Зато је јако важно да останемо окупљени и заједно, јер само тако можемо опстати на овим просторима“, рекао је Краљевић.

Предсједник Борачке организације општине Власеница Споменко Стојишић напоменуо је да је 9. март тужна годишњица и за ову локалну заједницу, те да ће херојство тих војника општина Власеница увијек памтити.

Предсједник Борачке организације општине Дервента Боро Добриловић рекао је да делегација ове општина већ 26 година долази у Власеницу да би сачували успомену на погинуле јунаке.

Шеф Одсјека за борачко-инвалидску заштиту општине Дервента Станиша Микеревић рекао је да се успомена на погинуле јунаке мора чувати и његовати, а истина о борби српског народа преносити на млађе генерације.

У Власеници је у суботу, 9. марта, обиљежено 26 година од погибије 15 бораца Дервентске бригаде Војске Републике Српске у рејону села Церска. Тим поводом представници власти и борачких организација општина Власеница и Дервента, те чланови породица погинулих бораца обишли су Спомен-собу погинулим борцима Војске Републике Српске у Власеници и посјетили војничко гробље. Претходно је у Цркви Светих апостола Петра и Павла служен парастос. Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић истакао је да су дервентски борци, дајући своје животе, уклесали своја имена у темеље Република Српске. "Срби су на овим просторима увијек страдали бранећи само оно што је њихово и ништа…

Review Overview

User Rating: Be the first one !