Home » Uncategorized @sr » Двије интервенције ватрогасаца у протеклих 24 часа

Двије интервенције ватрогасаца у протеклих 24 часа

У недјељу, 17. марта, Територијална ватрогасна јединица Власеница имала је двије интервенције гашења пожара на подручју насељеног мјеста Бакићи.

Ватра се, под утицајем вјетра, са сеоског гробља проширила на оближње имање, приликом чега је изгорио један помоћни објекат који се налази у непосредној близини породичне куће. Интервенцијом ватрогасаца пожар је успјешно локализован, чиме је спријечена угроженост људских живота и  већа материјална штета.

Други пожар захватио је расадник шљиве и црногоричну шуму на истом подручју, али је брзом интервенцијом ватрогасаца спријечена већа материјална штета.

Територијална ватрогасна јединица Власеница апелује на грађане да поступају одговорно приликом паљења ватре на отвореном, односно да током обављања прољетних радова на крчењу земљишта и уређењу имања, не пале ватру на недозвољеним мјестима и не врше спаљивање остатка житарица и спаљивање дрвеног отпада унутар или у близини шумских комплекса и засада, гдје усљед неконтролисане ватре може доћи до шумског пожара и пожара на отвореном простору, који могу угрозити људске животе и имовину грађана.

У недјељу, 17. марта, Територијална ватрогасна јединица Власеница имала је двије интервенције гашења пожара на подручју насељеног мјеста Бакићи. Ватра се, под утицајем вјетра, са сеоског гробља проширила на оближње имање, приликом чега је изгорио један помоћни објекат који се налази у непосредној близини породичне куће. Интервенцијом ватрогасаца пожар је успјешно локализован, чиме је спријечена угроженост људских живота и  већа материјална штета. Други пожар захватио је расадник шљиве и црногоричну шуму на истом подручју, али је брзом интервенцијом ватрогасаца спријечена већа материјална штета. Територијална ватрогасна јединица Власеница апелује на грађане да поступају одговорно приликом паљења ватре на отвореном, односно да током…

Review Overview

User Rating: Be the first one !