Home » Uncategorized @sr » Новозеланђанину Гејту жута мајица у Власеници

Новозеланђанину Гејту жута мајица у Власеници

Побједник прве етапе 13. бициклистичке трке „Београд-Бањалука“ је Новозеланђанин Арон Гејт, члан ирске екипе „ЕвроПро Рејсинг“, који је дионицу дугу 240 километара од Београда до Власенице прешао за 4.13:36 часова.

Друго мјесто у укупном поретку заузео је Мађар Валтер Атила, а треће Аустралијанац Бенџамин Хил.

Гејт је изјавио да је трка била веома занимљива од старта, а посебно након што су прешли на ове просторе.

„Било је врло тешко, али и занимљиво, посебно када смо ушли у Републику Српску. Природа је прелијепа, без обзира што је врло брдовит терен. Моје тимске колеге одрадили су одличан посао и надам се да ћемо наставити у истом ритму иако ће бити врло компликовано. Драго ми је што сам имао снаге за побједу. Очекујем да буде тешко и у наредна три дана, али радићемо као екипа и надамо се да можемо да задржимо жуту мајицу све до доласка у Бањалуку“, рекао је Гејт који је добио мајицу из руку првог човјека компаније „Боксит“ Рајка Дукића, спонзора симбола побједника у бициклизму.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је ова трка за Власеницу најважнији спортски догађај у историји овог мјеста.
„И мени је велико задовољство што сам нашао начина и храбрости да угостимо све ове људе и преузмемо ову врсту одговорности. Велико је задовољство бити домаћин оваквог догађаја. Ово је без сумње највећи спортски догађај у историји Власенице. Импресиониран сам овим што сам видио, а вјерујем и сви наши грађани, као и грађани сусједних општина. Видимо се и сљедеће године“, рекао је Краљевић.

Предсједник Компаније „Боксит“ Рајко Дукић рекао је да је веома значајно да се и у малим мјестима у Републици Српској дешавају велики спортски догађаји.
„То је прилика да покажемо да и ми мали можемо да направимо велике ствари“, рекао је Дукић.

Директор трке Владимир Куваља рекао је да је 13. бициклистичка трка означена првом категоријом, што је чини спортским догађајем највишег ранга, с обзиром да је прошле године уврштена међу 50 најбољих трка у свијету, а квалификациона је и за Олимпијске игре у Токију 2020. године. Он је додао да ове године у трци учествује 176 такмичара из 30 земаља.

Трка се наставља у петак стартом друге етапе, дугачке 170 километара, од Власенице до Брчког, који је најављен за 11.45 часова.

Дочеку бициклистичког каравана из Београда присуствовао је велики број Власеничана, а тим поводом приређен је и пригодан програм, у оквиру којег је организована бициклистичка трка најмлађих, наступ културно-умјетничких друштава из Власенице и Чајетине, те наступ трубачког оркестра Марка Глигоријевића.

Генерални покровитељи трке су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и Влада Републике Српске са премијером Радованом Вишковићем.

Побједник прве етапе 13. бициклистичке трке "Београд-Бањалука" је Новозеланђанин Арон Гејт, члан ирске екипе „ЕвроПро Рејсинг“, који је дионицу дугу 240 километара од Београда до Власенице прешао за 4.13:36 часова. Друго мјесто у укупном поретку заузео је Мађар Валтер Атила, а треће Аустралијанац Бенџамин Хил. Гејт је изјавио да је трка била веома занимљива од старта, а посебно након што су прешли на ове просторе. "Било је врло тешко, али и занимљиво, посебно када смо ушли у Републику Српску. Природа је прелијепа, без обзира што је врло брдовит терен. Моје тимске колеге одрадили су одличан посао и надам се да…

Review Overview

User Rating: Be the first one !