Home » Uncategorized @sr » Одржана акција чишћења и уређења власеничког језера

Одржана акција чишћења и уређења власеничког језера

Општина Власеница и Ловачко удружење „Игришта“ у сриједу, 03.07.2019. године, организовали су акцију чишћења и уређења корита власеничког језера, некадашње туристичке атракције која је протеклих година запуштена и девастирана.
Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је циљ општинских власти да власеничком језеру врате сјај који је имало до 2012. године.

„Послије тога десио се крах, не само језера, већ много тога што је било у Власеници. Ми ево већ трећу годину настојимо да оживимо оно што је потребно и што чини живот у нашем граду. Ово језеро је велики потенцијал и зато смо данас овдје“, рекао је Краљевић.

Предсједник Ловачког удружења Марко Тодоровић рекао је да је у акцији учествовало стотињак чланова тог удружења, те запослених у локалној управи, јавним предузећима и установама, те да су ангажоване и машине Комуналног предузећа за чишћење корита језера од наслага блата.

„Има овдје доста посла да се уради да би у наредном периоду ово језеро ставили у функцију“, рекао је Тодоровић.

Начелник општине Мирослав Краљвић најавио је да ће за вријеме одржавања предстојећег „Бир феста“, који је на програму од 18. до 20. јула, бити уприличена и котлићијада на језеру.

Када је напуњено водом власеничко језеро дугачко је 100, а широко 30 метара.
Налази се на 550 метара надморске висине, у близини магистралног пута Власеница-Шековићи.

Општина Власеница и Ловачко удружење "Игришта" у сриједу, 03.07.2019. године, организовали су акцију чишћења и уређења корита власеничког језера, некадашње туристичке атракције која је протеклих година запуштена и девастирана. Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је циљ општинских власти да власеничком језеру врате сјај који је имало до 2012. године. "Послије тога десио се крах, не само језера, већ много тога што је било у Власеници. Ми ево већ трећу годину настојимо да оживимо оно што је потребно и што чини живот у нашем граду. Ово језеро је велики потенцијал и зато смо данас овдје", рекао је Краљевић.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !