Задње објављено
Home » Uncategorized @sr » Додијељена бесповратна средства за пројекте интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској

Додијељена бесповратна средства за пројекте интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић у понедјељак, 01.07.2019. године, са Инвестиционо-развојном банком Републике Српске (ИРБРС) потписао је уговор о додјели бесповратних средстава у склопу Финансијског механизма у износу од 99.947,25 КМ  за финансирање пројекта Јачање капацитета и услова за боравак дјеце у предшколској установи у Власеници стварањем бољих предуслова за квалитетан и свеобухватан раст и развој.
Пројекат укупне вриједности 216.303,75 КМ обухватиће санацију објекта предшколске установе „Први кораци“ и вањског простора, те унапријеђење људских, институционалних и техничких капацитета за рад. Суфинансирање од стране Општине Власеница износи 116.356,50 КМ.

Након проведеног јавног конкурсa дванаест јединица локалне самоуправе  је са Инвестиционо-развојном банком Републике Српске (ИРБРС) потписало уговоре о додјели бесповратних средстава у склопу Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској у 2018/2019. години. Финансијски механизам успостављен је како би пружио подршку реализацији приоритета утврђених стратегијама развоја јединица локалне самоуправе и на тај начин допринио јачању јавних услуга и руралног развоја у Републици Српској. Пројекaт је успостављен кроз заједничку сарадњу Министарства финансија Републике Српске, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Амбасаде Швајцарске у БиХ, Развојног програма Уједињених нација (UNDP) у БиХ и Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић у понедјељак, 01.07.2019. године, са Инвестиционо-развојном банком Републике Српске (ИРБРС) потписао је уговор о додјели бесповратних средстава у склопу Финансијског механизма у износу од 99.947,25 КМ  за финансирање пројекта Јачање капацитета и услова за боравак дјеце у предшколској установи у Власеници стварањем бољих предуслова за квалитетан и свеобухватан раст и развој. Пројекат укупне вриједности 216.303,75 КМ обухватиће санацију објекта предшколске установе "Први кораци" и вањског простора, те унапријеђење људских, институционалних и техничких капацитета за рад. Суфинансирање од стране Општине Власеница износи 116.356,50 КМ. Након проведеног јавног конкурсa дванаест јединица локалне самоуправе  је са Инвестиционо-развојном банком…

Review Overview

User Rating: Be the first one !