Задње објављено
Home » Uncategorized @sr » Потписани уговори са корисницима Програма опоравка од поплава

Потписани уговори са корисницима Програма опоравка од поплава

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић данас је потписао уговоре са корисницима Програма опоравка од поплава који је 2017. године Европска унија покренула у БиХ.
Програм се састоји од различитих компоненти чији је циљ помоћ у нормализацији живота људи у поплављеним подручјима и заједницама у 24 најугроженије општине, међу којима је и општина Власеница. Активности су усмјерене на тренутно враћање у функцију виталне јавне инфраструктуре и отварање кључних јавних служби, хитну реконструкцију приватних кућа најугроженијих и маргинализованих грађана, ревитализацију локалне привреде и пољопривредне производње, као и обнову комуналне инфраструктуре у изабраним општинама.

Начелник општине Мирослав Краљевић рекао је да ће у оквиру овог пројекта у Власеници бити изграђена три нова и саниран један стамбени објекат, који су угрожени клизиштима 2014. године, додајући да је Општина обезбиједила суфинансирање у износу од 5.000 КМ по кориснику, што је укупно 20.000 КМ, као и прикључке eлектричне енергије и комуналну инфраструктуру.

Укупна вриједност ЕУ Програма опоравка од поплава износи 43.52 милиона еура, у којем ЕУ учествује са 42.24 милиона еура, а UNDP са 1.28 милиона еура.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић данас је потписао уговоре са корисницима Програма опоравка од поплава који је 2017. године Европска унија покренула у БиХ. Програм се састоји од различитих компоненти чији је циљ помоћ у нормализацији живота људи у поплављеним подручјима и заједницама у 24 најугроженије општине, међу којима је и општина Власеница. Активности су усмјерене на тренутно враћање у функцију виталне јавне инфраструктуре и отварање кључних јавних служби, хитну реконструкцију приватних кућа најугроженијих и маргинализованих грађана, ревитализацију локалне привреде и пољопривредне производње, као и обнову комуналне инфраструктуре у изабраним општинама. Начелник општине Мирослав Краљевић рекао је да ће у…

Review Overview

User Rating: Be the first one !