Home » Uncategorized @sr » Потписан Споразум између Општине Власеница и Развојног програма Уједињених народа

Потписан Споразум између Општине Власеница и Развојног програма Уједињених народа

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић данас је потписао Споразум између Развојног програма Уједињених нација и Општине Власеница о имплементацији Пројекта Интегрисаног локалног развоја (ИЛДП), који представља заједнички пројекат Владе Швајцарске и Развојног програма Уједињених нација (УНДП) у Босни и Херцеговини (БиХ).

Начелник општине рекао је да ће се, на основу Споразума, у оквиру ИЛДП пројекта у Власеници реализовати пројекат „Побољшање енергетске ефикасности јавне расвјете у урбаном подручју општине Власеница“.

„Постојећа јавна расвјета у урбаном подручју општине Власеница је енергетски и економски неефикасна. Након прегледа и евидентирања стања у постојећем систему јавне расвјете, може се закључити да је систем расвјете већином заснован на свјетиљкама старијим од 10 година, неекономичан и у врло лошем стању. Овим техничким рјешењем ријешиће се проблем неадекватне и застарјеле расвјете, која у систему ствара проблем одржавања као и проблем превелике потрошње енергије с обзиром на слабе остварене свјетлосне ефекте. Наведеном промјеном добиће се еколошки прихватљива расвјета која покрива све улице урбаног подручја, смањиће се годишња потрошња електричне енергије и трошкови одржавања“, рекао је начелник Краљевић.

Укупна вриједност пројекта износи 270.138,00 од чега се износ 183.388,00 финансира из буџета Општине Власеница, а износ од 86.750,00 КМ из средстава УНДП/ИЛДП Фонда.

 

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић данас је потписао Споразум између Развојног програма Уједињених нација и Општине Власеница о имплементацији Пројекта Интегрисаног локалног развоја (ИЛДП), који представља заједнички пројекат Владе Швајцарске и Развојног програма Уједињених нација (УНДП) у Босни и Херцеговини (БиХ). Начелник општине рекао је да ће се, на основу Споразума, у оквиру ИЛДП пројекта у Власеници реализовати пројекат „Побољшање енергетске ефикасности јавне расвјете у урбаном подручју општине Власеница“. "Постојећа јавна расвјета у урбаном подручју општине Власеница је енергетски и економски неефикасна. Након прегледа и евидентирања стања у постојећем систему јавне расвјете, може се закључити да је систем расвјете већином…

Review Overview

User Rating: Be the first one !