Home » Uncategorized @sr » Подршка јачању женског предузетништва

Подршка јачању женског предузетништва

Начелник општине Власеница Мирослав Kраљевић и пројект-менаџер Удружења за развој и афирмацију друштва /НОДАС/ Бекир Омербашић потписали су данас споразум о сарадњи, којим је планирана реализација пројекта јачања женског предузетништва у општини у вриједности око 180.000 KМ.

Kраљевић је рекао да је циљ овог пројекта, који финансира њемачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој, да се женама пружи шанса да покрену и развију први бизнис, без обзира да ли живе у граду или на селу.

Он је објаснио да Општина Власеница у пројекту учествује са око 66.000 KМ, кориснице пројекта учествују са укупно 21.600 KМ, а да ће остатак износа обезбиједити удружење НОДАС.

„Ово су заиста значајна средства за нашу малу општину и надам се и очекујем да ће бити велики број заинтересованих. Захваљујем представнику донатора који су препознали Власеницу као једну од општина у којој ће бити релизован овај пројекат“, рекао је Kраљевић.

Бекир Омербашић рекао је да НОДАС у БиХ дјелује од 2008. године, као продужена испостава организације ХЕЛП у БиХ.

Он је објаснио да ће овим пројектом бити подржано најмање 20 корисница, које се баве услугама, занатством, пољопривредом и туризмом.

„Сви ће имати своју прилику да се кандидују кроз одређене апликације, а ми ћемо одабрати искључиво по критеријумима удружења НОДАС и организације ХЕЛП, а уз свесрдну помоћ Oпштине Власеница“, рекао је Омербашић.

Омербашић је додао да пројектне активности почињу већ за неколико дана информативном кампањом у општини Власеница, с циљем да се будуће кориснице анимирају да се пријаве за учешће у пројекту.

Цјелокупан пројекат трајаће до краја 2020. године.

Пројекат ће бити реализован у општинама Kоњиц, Kладањ и Власеница, а предвиђа подршку по 20 жена и по једну женску асоцијацију у ове три општине.

Начелник општине Власеница Мирослав Kраљевић и пројект-менаџер Удружења за развој и афирмацију друштва /НОДАС/ Бекир Омербашић потписали су данас споразум о сарадњи, којим је планирана реализација пројекта јачања женског предузетништва у општини у вриједности око 180.000 KМ. Kраљевић је рекао да је циљ овог пројекта, који финансира њемачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој, да се женама пружи шанса да покрену и развију први бизнис, без обзира да ли живе у граду или на селу. Он је објаснио да Општина Власеница у пројекту учествује са око 66.000 KМ, кориснице пројекта учествују са укупно 21.600 KМ, а да ће остатак…

Review Overview

User Rating: Be the first one !