Home » Uncategorized @sr » У Власеници одржан Дан безбједности саобраћаја

У Власеници одржан Дан безбједности саобраћаја

У петак, 20. септембра, у сусрет Дану општине, у Власеници је одржана манифестација Дан безбједности саобраћаја, у оквиру обиљежавања Европске седмице мобилности. Манифестација је реализована уз подршку Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, уз покровитељство Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, а присуствовао је ресорни министар Неђо Трнинић.

„Резултате имамо, статистика се знатно поправља – смањен је број страдалих у саобраћајним несрећама, иако нисмо задовољни све док постоји и један страдали. Али, морам изразити своје задовољство што прошле године није био ниједан страдали, нити повријеђени учесник у саобраћају, млађи од 14 година“, истакао је Трнинић.

Представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске посјетили су дјечији вртић „Први кораци“, гдје су на креативан начин најмлађу популацију едуковали о саобраћајној безбједности, а у ОШ „Вук Караџић“ и Средњошколском центру „Милорад Влачић“ одржали су предавања о темама „Десет лекција које живот значе“ и „Алкохол и млади возачи“.

Централни дио манифестације у Власенци уприличен је на платоу испред Пољопривредног факултета, гдје су на импровизованом саобраћајном полигону представљени демонстратор употребе сигурносног појаса, симулатор превртања, те текозване „пијане наочаре“ које симулирају утицај алкохола на човјека.

Представник Агенције Милан Тешић рекао је да се сличне манифестације организују често, на задовољство и иницијативу градова и општина у Српској, с циљем упознавања свих припадника друштва, поготово дјеце, о важности безбједности у саобраћају.

„Агенција је кроз јавне позиве за суфинансирање пројеката помогла два пројекта у Власеници, који се директно тичу безбједности саобраћаја“, рекао је Тешић.

Начелник општине Власеница Мирослав Kраљевић рекао је да је ова локална заједница протеклих година урадила много на повећању безбједности у саобраћају.

„Уочили смо све недостатке које имамо и израдили пројектну документацију, а средства смо обезбиједили уз помоћ Агенције и Министарства. Очекујем да ће у току ове седмице бити расписан тендер за набавку комплетне хоризонталне и вертикалне сигнализације што ће у наредним мјесецима бити завршено“, рекао је Kраљевић.

У петак, 20. септембра, у сусрет Дану општине, у Власеници је одржана манифестација Дан безбједности саобраћаја, у оквиру обиљежавања Европске седмице мобилности. Манифестација је реализована уз подршку Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, уз покровитељство Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, а присуствовао је ресорни министар Неђо Трнинић. "Резултате имамо, статистика се знатно поправља - смањен је број страдалих у саобраћајним несрећама, иако нисмо задовољни све док постоји и један страдали. Али, морам изразити своје задовољство што прошле године није био ниједан страдали, нити повријеђени учесник у саобраћају, млађи од 14 година", истакао је Трнинић. Представници Агенције за безбједност саобраћаја…

Review Overview

User Rating: Be the first one !