Home » Uncategorized @sr » Обиљежено 27 година од оснивања Јуришног одреда

Обиљежено 27 година од оснивања Јуришног одреда

Ветерани Јуришног одреда Власеница обиљежили су у петак, 20. септембра, 27 година од формирања ове елитне јединице Војске Републике Српске.

Тим поводом бивши припадници јединице, бројни званичници и грађани посјетили су Спомен-собу погинулим борцима Војске Републике Српске и борачко гробље у Власеници, те у храму Светих апостола Петра и Павла присуствовали парастосу погинулим јунацима.

Честитку некадашњим члановима одреда поводом 27 година од формирања упутио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Начелник Власенице Мирослав Краљевић рекао је да су припадници те јединице током ратних дејстава изградили и сачували пуно борбено и морално јединство, што је био кључни предуслов за стварање Републике Српске.
„Данас његујемо традиције, његујемо све што се дешавало тада и чувамо од заборава, да пренесемо на генерације које долазе шта се тада дешавало, на који начин смо преживјели, опстали и остали на овом простору“, рекао је начелник општине Мирослав Kраљевић.

У пуном саставу, Јуришни одред у Власеници имао је од 350 до 500 припадника, од којих је живот за Републику Српску дало 35, а више од 100 је остало са трајним инвалидитетом.

Поводом 27 година од формирања Јуришног одреда у Дому културе у Власеници одржана је свечана академија.

Ветерани Јуришног одреда Власеница обиљежили су у петак, 20. септембра, 27 година од формирања ове елитне јединице Војске Републике Српске. Тим поводом бивши припадници јединице, бројни званичници и грађани посјетили су Спомен-собу погинулим борцима Војске Републике Српске и борачко гробље у Власеници, те у храму Светих апостола Петра и Павла присуствовали парастосу погинулим јунацима. Честитку некадашњим члановима одреда поводом 27 година од формирања упутио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик. Начелник Власенице Мирослав Краљевић рекао је да су припадници те јединице током ратних дејстава изградили и сачували пуно борбено и морално јединство, што је био кључни предуслов за стварање…

Review Overview

User Rating: Be the first one !