Home » Uncategorized @sr » Потписан уговор о сарадњи између Општине Власеница и организације „Хелп“

Потписан уговор о сарадњи између Општине Власеница и организације „Хелп“

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић и представник њемачке невладине организације „Хелп“ Алмин Аџовић дана 02.10.2019. године потписали су уговор о реализацији пројекта „Подршка социо-економској стабилности западног Балкана 2019-2020“, којим је предвиђена материјална подршка за 20 корисника са подручја ове општине, укупне вриједности 90.000 КМ.
Краљевић је рекао да од тог износа 32.075 КМ финансира Oпштина, 13.500 КМ корисници, а остатак организација „Хелп“.

„Ово је добра прилика да људи који су у бизнису, који имају неки мали бизнис, или они који још нису почели неки бизнис, дођу до одређених средстава за покретање или јачање пословних активности. Потребно је да раде, а Oпштина је ту да им, уз помоћ пријатеља, као што је „Хелп“, то и омогући“, изјавио је Краљевић.

Представник организације „Хелп“ Алмин Аџовић рекао је да је реализација пројекта кренула почетком ове године и да ће трајати до краја 2020.

Он је објаснио да је пројекат регионалног карактера и да је у њега укључено више земаља западног Балкана, а финансира га Влада СР Њемачке.

Аџовић је прецизирао да је у БиХ планирана подршка за осам општина, односно 200 корисника.

„Са данашњим потписивањем уговора овдје ћемо обезбиједити грантове од по 4.000 КМ за 20 корисника, као једну компонентну пројекта. Друга компонента односи се на рјешавање неког малог општинског пројекта, за добробит цијеле заједнице, а трећа на едуакцију пет корисника у пројекту који ћемо дефинисати у току саме имплементације“, рекао је Аџовић.

За неколико дана „Хелп“ и Oпштина Власеница почеће информативну кампању током које ће заинтересовани грађани имати прилику да добију и формуларе за кандидовање у пројекту.

На скупу је речено да ће „Хелп“ одабрати кориснике, при чему ће самохрани родитељи, жене, особе са инвалидитетом и тзв. угрожене групе бити посебно узети у обзир, зависно од одрживости предложене пословне идеје.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић и представник њемачке невладине организације "Хелп" Алмин Аџовић дана 02.10.2019. године потписали су уговор о реализацији пројекта "Подршка социо-економској стабилности западног Балкана 2019-2020", којим је предвиђена материјална подршка за 20 корисника са подручја ове општине, укупне вриједности 90.000 КМ. Краљевић је рекао да од тог износа 32.075 КМ финансира Oпштина, 13.500 КМ корисници, а остатак организација "Хелп". "Ово је добра прилика да људи који су у бизнису, који имају неки мали бизнис, или они који још нису почели неки бизнис, дођу до одређених средстава за покретање или јачање пословних активности. Потребно је да раде, а…

Review Overview

User Rating: Be the first one !