Home » Uncategorized @sr » Одржана сједница Скупштине општине

Одржана сједница Скупштине општине

На 24. редовној сједници Скупштине општине Власеница, одржаној 8. октобра 2019. године, усвојен је  извјештај о извршењу буџета, према којем је Општина у првом полугодишту имала буџетски мањак од 104.465 КМ.
У документу је наведено да је Општина Власеница у извјештајном периоду остварила приход од 2.328.113 КМ, што је 47 одсто од планираних средстава, те имала расход од 2.432.578 или 49 одсто од плана.

Начелник општине Мирослав Краљевић рекао је да је овакав финансијски биланс остварен због мањег буџетског прилива у првим мјесецима, што је уобичајено за тај период, али и због непланираних трошкова, прије свега Комуналног предузећа „Чистоћа“, које је блокирано у октобру, па је Општина, као оснивач, била принуђена да покрене стечајни поступак.

„Неплански је отишло готово 300.000 КМ само по том основу. То су огромне паре за нашу малу општину, које су могле да буду усмјерене у развојне пројекте. Неко прије нас је дао гаранцију Општине Власеница на кредит „Чистоће“ у износу од 100.000 КМ, а били смо дужни и да покривамо све доспјеле обавезе тог предузећа“, рекао је Краљевић.

Начелник општине изразио је увјерење да ће Општина Власеница у другом дијелу године успјети да анулира буџетски мањак и да послује позитивно.

Одборници власеничке Скупштине општине су тајним гласањем изабрали Горана Ђурића из Власенице за замјеника начелника општине.

Ђурић је досадашњи директор Средњошколског центра „Милорад Влачић“.

 

На 24. редовној сједници Скупштине општине Власеница, одржаној 8. октобра 2019. године, усвојен је  извјештај о извршењу буџета, према којем је Општина у првом полугодишту имала буџетски мањак од 104.465 КМ. У документу је наведено да је Општина Власеница у извјештајном периоду остварила приход од 2.328.113 КМ, што је 47 одсто од планираних средстава, те имала расход од 2.432.578 или 49 одсто од плана. Начелник општине Мирослав Краљевић рекао је да је овакав финансијски биланс остварен због мањег буџетског прилива у првим мјесецима, што је уобичајено за тај период, али и због непланираних трошкова, прије свега Комуналног предузећа "Чистоћа", које је…

Review Overview

User Rating: Be the first one !