Home » Uncategorized @sr » Одржан пети Сајам пољопривреде и привреде

Одржан пети Сајам пољопривреде и привреде

Под покровитељством локалне управе, у Власеници је 12. октобра одржан пети Сајам пољопривреде и привреде. Своје производе представило је око 80 излагача из Српске, ФБиХ и Србије. Овај сајам значајно доприноси развоју предузетништва у регији, изјавио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Једна од највећих власеничких манифестација привукла је произвођаче из разних области који су имали прилику да представе своје производе и успоставе нове пословне контакте. Своје производе представила је и Власеничанка Миланка Милић.

„Држим краве, од млијека производим све што се може произвести. Изложени су димљени сиреви, фришки сиреви, зарице, сир за питу, кајмак, млијеко“, прича Миланка Милић.

Пчелиње производе, ракију и салате представио је Драган Васиљевић из Братунца.

„Требало би ових сајмова што више да се одржава, јер уједно и ми промовишемо наше производе, да малтене покажемо и ми да постојимо, да одржавамо ову земљу“, истакао је Драган Васиљевић.

Циљ манифестације је промоција домаћих производа, промоција села, а уједно жеља да Власеницу представимо у најбољем свјетлу, поручио је начелник општине Мирослав Краљевић.

„Гледамо да афирмишемо све оно што смо урадили и направили и да људи из Власенице изађу на нека друга тржиштва, да ми кажемо свијету да можемо и ми у Власеници направити нешто, да можемо бити партнер озбиљан“, напоменуо је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

Нада Јовановић,  директор Туристичке организације Републике Српске, вјерује да овакви сајмови могу појачати и туристички потенцијал регије.

„Све заокружено може Власеницу да претвори заиста у праву туристичку дестинацију“, напомиње Нада Јовановић.

Овогодишњи сајам посјетио је и премијер Српске Радован Вишковић.
У Власеници је одржан и традиоционални Михољдански вашар који је привукао велики број гостију.

 

 

 

 

Под покровитељством локалне управе, у Власеници је 12. октобра одржан пети Сајам пољопривреде и привреде. Своје производе представило је око 80 излагача из Српске, ФБиХ и Србије. Овај сајам значајно доприноси развоју предузетништва у регији, изјавио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић. Једна од највећих власеничких манифестација привукла је произвођаче из разних области који су имали прилику да представе своје производе и успоставе нове пословне контакте. Своје производе представила је и Власеничанка Миланка Милић. "Држим краве, од млијека производим све што се може произвести. Изложени су димљени сиреви, фришки сиреви, зарице, сир за питу, кајмак, млијеко", прича Миланка Милић.…

Review Overview

User Rating: 4.7 ( 1 гласови)