Home » Uncategorized @sr » У току постављање пластеника у оквиру пројекта економског oснаживања

У току постављање пластеника у оквиру пројекта економског oснаживања

Кроз пројекат Економско оснаживање социјално и материјално угрожених и младих особа кроз пластеничку поризводњу поврћа, Oпштина Власеница и Хуманитарна организација „MAID“ обезбиједили су пластенике за 20 корисника који желе на овај начин да остваре приход за своју породицу.

Потражња на тржишту мотивисала је корисницу Гордану Кљештан да набави још један пластеник, а прилику је видјела у пројекту Економско оснаживање социјално и материјално угрожених и младих особа кроз пластеничку поризводњу поврћа.
„Ми смо издвојили 500 КМ за учешће. Захваљујемо се и Општини и донатору, јер ће нам нови пластеник много значити за даљу производњу“, каже Гордана Кљештан из насеља Јевтићи.

Пластеници су површине 100 квадратних метара са системом за наводњавање и осталом пратећом опремом а корисници ће добити и садни материјал.

Шеф Одсјека за развој у Општини Власеница Жељко Дамљановић рекао је да је вриједност пројекта 53 280 КМ.
„Општина Власеница и Хуманитарна организација „МAID“ ће издвојити по 40%, а корисници 20% од вриједности набављене опреме“, каже Дамљановић и истиче да је ово други пројекат који Oпштина Власеница, са циљем развоја пластеничке производње, реализује са Хуманитарном организацијом „MAID“.

„Битно је нагласити да је овај пројекат дао одређени замајац пластеничкој производњи поврћа на подручју општине Власеница с обзиром на то да до прије пар година ова врста производње није ни постојала, а сада имамо око 100 домаћинстава која се баве пластеничком производњом воћа и поврћа“, рекао је Дамљановић.

Постваљање пластеника почело је ове седмице и очекује се да ће посао бити завршен за 7 до 10 дана.

 

Кроз пројекат Економско оснаживање социјално и материјално угрожених и младих особа кроз пластеничку поризводњу поврћа, Oпштина Власеница и Хуманитарна организација "MAID" обезбиједили су пластенике за 20 корисника који желе на овај начин да остваре приход за своју породицу. Потражња на тржишту мотивисала је корисницу Гордану Кљештан да набави још један пластеник, а прилику је видјела у пројекту Економско оснаживање социјално и материјално угрожених и младих особа кроз пластеничку поризводњу поврћа. "Ми смо издвојили 500 КМ за учешће. Захваљујемо се и Општини и донатору, јер ће нам нови пластеник много значити за даљу производњу", каже Гордана Кљештан из насеља Јевтићи. Пластеници су површине…

Review Overview

User Rating: Be the first one !