Home » Uncategorized @sr » Влада Републике Српске објавила конкурсе за додјелу студентских стипендија

Влада Републике Српске објавила конкурсе за додјелу студентских стипендија

Министарство за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је пет конкурса за додјелу стипендија студентима у Српској и иностранству, за шта је издвојен 2,1 милион KМ.

Ресони министар Срђан Рајчевић рекао је да су издвојена средства за стипендије јасан показатељ да ће Влада Српске и даље подржавати студенте који покажу жељу и вољу да буду успјешни, те да врате оно што држава улаже у њих.

Он је навео да се стипендије за студије у Републици Српској додјељују на 10 мјесеци, а мјесечни износ је 200 KМ, док се студентима у иностранству једнократно исплаћује износ од 2.000 KМ за први, 2.500 за други и 3.000 KМ за трећи циклус студија.

Kонкурси ће бити отворени до 18. новембра.

Конкурсе можете преузети ОВДЈЕ.

 

Министарство за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је пет конкурса за додјелу стипендија студентима у Српској и иностранству, за шта је издвојен 2,1 милион KМ. Ресони министар Срђан Рајчевић рекао је да су издвојена средства за стипендије јасан показатељ да ће Влада Српске и даље подржавати студенте који покажу жељу и вољу да буду успјешни, те да врате оно што држава улаже у њих. Он је навео да се стипендије за студије у Републици Српској додјељују на 10 мјесеци, а мјесечни износ је 200 KМ, док се студентима у иностранству једнократно исплаћује износ од 2.000…

Review Overview

User Rating: Be the first one !