Home » Uncategorized @sr » Израђен сет планских докумената из области цивилне заштите

Израђен сет планских докумената из области цивилне заштите

Општина Власеница данас је, у оквиру пројекта „ЕУ за бољу цивилну заштиту – изградња капацитета и припрема БиХ за Механизам цивилне заштите ЕУ“, добила „План заштите од пожара општине Власеница“ и „План заштите и спасавања од елементарних и других несрећа општине Власеница“.

 

Замјеник начелника општине Власеница Горан Ђурић рекао је да је општина Власеница изабрана као једна од седам у Републици Српској које учествују у том пројекту.

Ђурић је навео да пројекат финансира ЕУ, а партнери у реализацији су Асоцијација за управљање ризицима /АЗУР/ и Министарство унутрашњих послова Хрватске /Управа цивилне заштите/ у сарадњи са Управом цивилне заштите Републике Српске и Oпштином Власеница.

„Процес припреме и израде публикација траје већ неколико мјесеци. Прикупљени су одређени подаци од општине Власеница, које су тражиле надлежне асоцијације“, рекао је Ђурић.

Секретар Асоцијације за управљање ризицима Младен Ћавар новинарима је рекао да су документи израђени на основу улазних података које стручњаци задужени за те послове добијају од општинских структура на анализирање.

„Сада Општина Власеница има дефинисане планске документе из ове области, који треба да се ажурирају најмање једном годишње, поготово ако се десе било какве битне промјенe. То значи да ако долази до неких инфраструктурних захвата, онда све то треба да се одрази и на планске документе“, рекао је Ћавар.

Главни републички инспектор за заштиту и спашавање у Управи цивилне заштите Републике Српске Жељко Јанковић подсјетио је да се Власеница у групи општина за овај пројекат нашла на приједлог Управе.

Јанковић је рекао да пројекат подразумијева опремање и обучавање тима за спасавање на води, те за седам општина у Српској израду процјене и планова од елементарних непогода и заштите од пожара.

„Циљ је унаприједити систем цивилне заштите у Републици Српској да би смо се, и федерална Управа и ми, приближили механизмима цивилне заштите у ЕУ. Приступ механизмима цивилне заштите ЕУ отвориће нам још више оваквих фондова“, изјавио је Јанковић.

 

 

Општина Власеница данас је, у оквиру пројекта "ЕУ за бољу цивилну заштиту - изградња капацитета и припрема БиХ за Механизам цивилне заштите ЕУ", добила "План заштите од пожара општине Власеница" и "План заштите и спасавања од елементарних и других несрећа општине Власеница".   Замјеник начелника општине Власеница Горан Ђурић рекао је да је општина Власеница изабрана као једна од седам у Републици Српској које учествују у том пројекту. Ђурић је навео да пројекат финансира ЕУ, а партнери у реализацији су Асоцијација за управљање ризицима /АЗУР/ и Министарство унутрашњих послова Хрватске /Управа цивилне заштите/ у сарадњи са Управом цивилне заштите Републике…

Review Overview

User Rating: Be the first one !