Home » Uncategorized @sr » Начелник општине обишао радове у Основној школи „Вук Караџић“

Начелник општине обишао радове у Основној школи „Вук Караџић“

У Основној школи „Вук Kараџић“ у Власеници у току је санација подова и aдаптација учионица у којима ће прва школска знања стицати првачићи. Начелник општине Мирослав Kраљевић данас је обишао радове, наводећи том приликом да овај подухват са 120.000 KМ финансирају владе Србије и Републике Српске, као и локална заједница, са циљем стварања што квалитетнијих услова за школовање.

„То је један од приоритета општинских власти у Власеници, уз привредни развој и све оно што желимо да урадимо“, рекао је Kраљевић.

Он је додао да је преостало да у тој установи буде обновљен дотрајали школски намјештај.
„Већ сам имао контакте са институцијама Владе Републике Српске и очекујем њихову подршку да буду промијењене све клупе и столице, које нису мијењане педесетак година. Планирамо дренажу око цијелог објекта, с циљем елиминисања подземних вода, које су раније причињавале знатну штету“, рекао је Kраљевић.

Директор школе Данка Милић Kезуновић рекла је да је установа изграђена 1964. године, те да у том периоду школски подови нису обнављани.

Санација подова почела је у децембру и требало би да буде завршена до краја фебруара.

Kезуновићева је објаснила да је до данас обновљен под у 18 од 27 учионица, а преостало је да буду завршени радови и у школском сутерену, гдје ће бити просторије за првачиће.

„Ова школа је, слободно могу да кажем, по квалитету наставе и успјесима наших ученика, међу најбољима у регији. Имамо шампионе у кошарци, математици, физици, енглеском језику, и мислим да наши ученици заслужују боље услове за рад и учење“, рекла је Kезуновићева.

У ОШ „Вук Kараџић“ у Власеници ове школске године школује се 640 ученика.

У Основној школи "Вук Kараџић" у Власеници у току је санација подова и aдаптација учионица у којима ће прва школска знања стицати првачићи. Начелник општине Мирослав Kраљевић данас је обишао радове, наводећи том приликом да овај подухват са 120.000 KМ финансирају владе Србије и Републике Српске, као и локална заједница, са циљем стварања што квалитетнијих услова за школовање. "То је један од приоритета општинских власти у Власеници, уз привредни развој и све оно што желимо да урадимо", рекао је Kраљевић. Он је додао да је преостало да у тој установи буде обновљен дотрајали школски намјештај. "Већ сам имао контакте са…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 гласови)