Home » Uncategorized @sr » Више од 800 планинара у „Походу на Пјеновац“

Више од 800 планинара у „Походу на Пјеновац“

У недјељу, 2. фебруара, у традиционалном „Походу на Пјеновац“, преко најљепших предјела Јавор планине код Власенице,  учествовало је више од 800 планинара из Србије, Републике Српске и Федерације БиХ.
Колона планинара кренула је стазом дугом 15 километара  у 9.00 часова, а на крајње одредиште у село Пјеновац у општини Хан Пијесак стигли су око 15.00 часова.

Предсједник Планинарско-еколошког друштва „Ацер“ из Власенице Драган Илић рекао је да је, поред 60 планинарских дружина, у походу био и велики број рекреативаца, дјеце и ветерана.

Славко Шмит из Планинарског друштва „Целтис“ из Сомбора истакао је да је у Власеницу дошло осам чланова тог друштва, који прву пут учествују и походу.

„Идемо и на више врхове него што су ови, али волимо да се дружимо, уживамо у лијепим предјелима и зато смо ту. Све је било супер“, рекао је Шмит.

Овај поход, који се одржава од 1972. године, сваке прве недјеље у фебруару организује Планинарско-еколошко друштво „Ацер“ из Власенице.

Он представља и почетак обиљежавања пола вијека одржавања ове значајне туристичко-спортско-еколошке манифестације, па ће, најављују из „Ацера“ на љето бити уприличена и посебна свечаност у част тог значајног јубилеја.

У недјељу, 2. фебруара, у традиционалном "Походу на Пјеновац", преко најљепших предјела Јавор планине код Власенице,  учествовало је више од 800 планинара из Србије, Републике Српске и Федерације БиХ. Колона планинара кренула је стазом дугом 15 километара  у 9.00 часова, а на крајње одредиште у село Пјеновац у општини Хан Пијесак стигли су око 15.00 часова. Предсједник Планинарско-еколошког друштва "Ацер" из Власенице Драган Илић рекао је да је, поред 60 планинарских дружина, у походу био и велики број рекреативаца, дјеце и ветерана. Славко Шмит из Планинарског друштва "Целтис" из Сомбора истакао је да је у Власеницу дошло осам чланова тог друштва,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !