Home » Uncategorized @sr » Руководство општине рјешава проблем „Алпрових плацева“

Руководство општине рјешава проблем „Алпрових плацева“

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић одржао је састанак са 40 становника власеничког насеља Топлик, који су корисници тзв. „Алпрових плацева“.
Састанак је одржан са циљем рјешавања проблема имовинско-правних односа на непокретностима које су, прије 20 година, прометоване супротно законским прописима, па самим тим није могло бити извршено ни књижење ималаца права на истим у јавне евиденције.

Поједини учесници састанка извршили су продају парцела, иако и сами нису били законски власници, те је дошло и до покретања судских спорова.

Неријешени имовинско-правни односи у овом случају становницима представљају проблем и приликом пријаве пребивалишта, с обзиром на то да нису евидентирани ни као власници, а ни као корисници парцела на којима имају саграђене стамбене објекте.

С обзиром на то да је овај проблем присутан дуги низ година, Општина Власеница ће, у сарадњи са Републичком управом за геодетске и имовинско-правне послове, ПЈ Власеница, као и Правобранилаштвом Републике Српске, СЗ Власеница, покренути поступак рјешавања имовинско-правних односа ових парцела.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић одржао је састанак са 40 становника власеничког насеља Топлик, који су корисници тзв. „Алпрових плацева". Састанак је одржан са циљем рјешавања проблема имовинско-правних односа на непокретностима које су, прије 20 година, прометоване супротно законским прописима, па самим тим није могло бити извршено ни књижење ималаца права на истим у јавне евиденције. Поједини учесници састанка извршили су продају парцела, иако и сами нису били законски власници, те је дошло и до покретања судских спорова. Неријешени имовинско-правни односи у овом случају становницима представљају проблем и приликом пријаве пребивалишта, с обзиром на то да нису евидентирани ни као…

Review Overview

User Rating: 4.65 ( 1 гласови)