Home » Uncategorized @sr » Почели радови на санацији објекта вртића „Први кораци“

Почели радови на санацији објекта вртића „Први кораци“

У оквиру пројекта Јачање капацитета и услова за боравак дјеце у предшколској установи у Власеници стварањем бољих предуслова за квалитетан и свеобухватан раст и развој, почели су радови на санацији објекта. Пројектом је предвиђено и уређење вањског простора, те унапријеђење људских, институционалних и техничких капацитета за рад.

Санацијом вртића „Први кораци“ у Власеници биће знатно побољшани услови за боравак и одгој дјеце у овој установи, на којој није било већих грађевинских интервенција још од 1980. године када је изграђена.

Пројекат се финансира средствима Финансијског механизма и донаторским средствима Владе Републике Србије, уз суфинансирање Општине Власеница. Влада Републике Србије обезбиједила је средства у износу од 200.736,62 КМ, док је у склопу Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској обезбијеђено 99.947,25 КМ.

Финансијски механизам успостављен је како би пружио подршку реализацији приоритета утврђених стратегијама развоја јединица локалне самоуправе и на тај начин допринио јачању јавних услуга и руралног развоја у Републици Српској. Пројекaт је успостављен кроз заједничку сарадњу Министарства финансија Републике Српске, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Амбасаде Швајцарске у БиХ, Развојног програма Уједињених нација (UNDP) у БиХ и Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.

Радове на санацији вртића вриједности 275.257,71 КМ изводи предузеће „БУК ПРОМЕТ“ д.о.о. Бијељина.

У оквиру пројекта Јачање капацитета и услова за боравак дјеце у предшколској установи у Власеници стварањем бољих предуслова за квалитетан и свеобухватан раст и развој, почели су радови на санацији објекта. Пројектом је предвиђено и уређење вањског простора, те унапријеђење људских, институционалних и техничких капацитета за рад. Санацијом вртића "Први кораци" у Власеници биће знатно побољшани услови за боравак и одгој дјеце у овој установи, на којој није било већих грађевинских интервенција још од 1980. године када је изграђена. Пројекат се финансира средствима Финансијског механизма и донаторским средствима Владе Републике Србије, уз суфинансирање Општине Власеница. Влада Републике Србије обезбиједила је средства…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 гласови)