Home » Uncategorized @sr » Обавјештење о превентивним мјерама за сузбијање ширења вируса корона

Обавјештење о превентивним мјерама за сузбијање ширења вируса корона

Општина Власеница, због увођења ванредних мјера у Републици Српској у вези са епидемијом изазваном корона вирусом, апелује на грађане који се тренутно налазе на територији наше општине, а који су у посљедњих 14 дана боравили у Италији, посебно на територији сјеверне Италије, у Кини, Јужној Кореји, Ирану да се јаве свом породичном љекару како би се прикупили подаци, евентуално предузеле епидемиолошке мјере, односно дали савјети о даљем поступању ради правовременог лијечења и сузбијања болести.

Напријед наведене инструкције посебно се односе на особе које имају повишену тјелесну температуру, кашаљ и отежано дисање.

Контакт телефони: 056733716, 056733468 и 065592115.

Свим грађанима, а посебно онима који путују у или долазе из вирусом захваћених подручја препоручује се примјена мјера смањења ризика од акутних респираторних инфекција и то:

  1. Избјегавање блиског контакта са особама које имају акутну респираторну инфекцију,
  2. Често прање руку, посебно након директног контакта са болесним људима или њиховом околином,
  3. Путници који имају симптоме акутне респираторне инфекције требало би да приликом кашљања или кијања прекрију нос и уста једнократним марамицама, те да оперу руке.

Упозоравају се одговорна лица да у јавним пословним објектима појачају хигијенске мјере које обухватају редовно провјетравање, чишћење, прање и дезинфекцију.

Из Дома здравља Власеница обавјештавају грађане да тренутно на подручју општине Власеница нема заражених лица корона вирусом, а надлежне службе су у сталној вези са ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске , Министарством здравља и социјалне заштите и Републичком управом за инспекцијске послове, од којих стижу инструкције о даљим поступањима.

Општина Власеница, због увођења ванредних мјера у Републици Српској у вези са епидемијом изазваном корона вирусом, апелује на грађане који се тренутно налазе на територији наше општине, а који су у посљедњих 14 дана боравили у Италији, посебно на територији сјеверне Италије, у Кини, Јужној Кореји, Ирану да се јаве свом породичном љекару како би се прикупили подаци, евентуално предузеле епидемиолошке мјере, односно дали савјети о даљем поступању ради правовременог лијечења и сузбијања болести. Напријед наведене инструкције посебно се односе на особе које имају повишену тјелесну температуру, кашаљ и отежано дисање. Контакт телефони: 056733716, 056733468 и 065592115. Свим грађанима, а…

Review Overview

User Rating: Be the first one !