Home » Спорт » Одржан састанак поводом организације Међународне бициклистичке трке „Београд – Бањалука“

Одржан састанак поводом организације Међународне бициклистичке трке „Београд – Бањалука“

Начелник општине Власеница данас је одржао састанак са директором Међународне бициклистичке трке „Београд – Бањалука“ Владимиром Куваљом и члановима организационог одбора трке, који су данас боравили у Власеници како би се договорили детаљи у вези са организацијом овог елитног такмичења које ће окупити више од 150 учесника из 36 земаља. Овогодишњи старт је 22. априла из Београда, а Власеница ће бити домаћин циља друге етапе. Учесници састанка данас су и обишли стазу.

„Велика је ствар наћи се на мапи између два стратешка центра која повезују Србију и Републику Српску. Част ми је што ће се код нас одиграти догађај међународног карактера. Власеница има шта да покаже у туристичком смислу и сигурно ћемо постати препознатљиви не само у региону, већ и свијету, јер планирамо дугорочну сарадњу са организаторима ове трке“, изјавио је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

Владимир Куваља, директор трке ”Београд – Бањалука” изјавио је да је појава брдске етапе као новитета у овој трци привукла заиста најтрофејније такмичаре да дођу и опробају се у изазовној вожњи.

Међународна бициклистичка унија (УЦИ) званично је уврстила трку „Београд – Бањалука“ у прву, елитну категорију, што значи да ће на њој учествовати неки од најбољих тимова и возача свијета.

Начелник општине Власеница данас је одржао састанак са директором Међународне бициклистичке трке "Београд - Бањалука" Владимиром Куваљом и члановима организационог одбора трке, који су данас боравили у Власеници како би се договорили детаљи у вези са организацијом овог елитног такмичења које ће окупити више од 150 учесника из 36 земаља. Овогодишњи старт је 22. априла из Београда, а Власеница ће бити домаћин циља друге етапе. Учесници састанка данас су и обишли стазу. "Велика је ствар наћи се на мапи између два стратешка центра која повезују Србију и Републику Српску. Част ми је што ће се код нас одиграти догађај међународног…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 гласови)