Home » Uncategorized @sr » Општински штаб наставља активности на превенцији ширења вируса корона

Општински штаб наставља активности на превенцији ширења вируса корона

Карантин који ће располагати са 50 мјеста биће формиран у спортској сали СШЦ „Милорад Влачић“. Ово је други карантин који је оспособљен на територији општине Власеница.

„Данас је у Власеницу стигла опрема потребна за опремање другог карантина, коју су обезбиједили Црвени крст Републике Српске, Црвени крст БиХ и Републичкa управa цивилне заштите. Стигло је стотињак кревета, душека, постељине, као и два шатора. Педесет је стављено у функцију, док је педесет у резерви. У наредном периоду очекујемо долазак људи који се враћају са рада у европским земљама, а како је законом прописано, они ће прво морати 14 дана провести у карантину. Могу слободно рећи да је њихов смјештај веома пристојан, поред кревета обезбијеђени су им сви услови потребни за вишедневни боравак, који укључују оброке који се припремају у Јавној кухињи, 24 часа медицинског и полицијског надзора“, изјавио је начелник општине.

Начелник Краљевић је напоменуо да у власеничком Дому здравља већ постоји карантин који има капацитет 20 мјеста, у коме је тренутно смјештено десет особа које су стигле из земаља Европске уније.
Карантин који ће располагати са 50 мјеста биће формиран у спортској сали СШЦ "Милорад Влачић". Ово је други карантин који је оспособљен на територији општине Власеница. "Данас је у Власеницу стигла опрема потребна за опремање другог карантина, коју су обезбиједили Црвени крст Републике Српске, Црвени крст БиХ и Републичкa управa цивилне заштите. Стигло је стотињак кревета, душека, постељине, као и два шатора. Педесет је стављено у функцију, док је педесет у резерви. У наредном периоду очекујемо долазак људи који се враћају са рада у европским земљама, а како је законом прописано, они ће прво морати 14 дана провести у карантину.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !