Home » Uncategorized @sr » Помоћ из Чајетине стигла у Власеницу

Помоћ из Чајетине стигла у Власеницу

У Власеницу је стигао први контигент помоћи у виду медицинског материјала, који су упутили пријатељи из братске општине Чајетина у Србији.  Начелник Мирослав Kраљевић истакао је да је ова помоћ од изузетног значаја за Власеницу.

„Велику захвалност дугујемо нашим пријатељима са Златибора, из општине Чајетина, који су набавили и пут наше локалне заједнице послали оно што је нашим медицинарима најнеопходније у борби са вирусом корона, а то је заштитна опрема: заштитна одијела, рукавице, маске, наочаре, визири, алкохол и асепсол. Ова помоћ је за нас веома значајна и захвални смо људима који су то урадили: Чајетини, Златибору, првенствено људима из Српске напредне странке, господину Ђорђу Дабићу, те предсједнику општине Чајетина Милану Стаматовићу,  предсједнику Скупштине општине Чајетина Милану Рајовићу, Горану Михајловићу, Црвеном крсту и њиховим волонтерима, и наравно, Ловачком удружењу „Златибор“, свим тим људима који су помогли свој братски народ. Иначе, Власеница и Чајетина су братимљене општине и ово је показатељ свих напора, њихових и наших, и кад смо у тешким тренуцима, као што је овај, да треба заједно да се боримо и изборимо са овим проблемом који је задесио цијели свијет“, казао је начелник Власенице.

Пристигли медицински материјал предат је у власенички Дом здравља.

 „Пријатељи из Чајетине су у овом, за све нас тешком тренутку, мислили на нас, пружили нам подршку и помоћ. Сва ова заштитна опрема је неопходна нашим радницима и сарадницима који су у свом послу стално изложени опасности, јер су у контакту и са здравим и са болесним људима, свакодневно се раде дезинфекције, врше прегледи и заштитна одијела су нам заиста добродошла. Морам да кажем да је Општина Власеница, одмах на почетку, па и прије проглашења епидемије, озбиљно схватила ситуацију, заједно са нашим начелником, који је и командант Општинског штаба за ванредне ситуације, кренули смо у велики посао, сваки дан радимо и надам се да ћемо проћи без заражених у нашој општини“, рекла је Јагода Петровић, директорица Дома здравља у Власеници.

Ђорђе Дабић, повјереник ОО СНС Чајетина, испратио је контигент помоћи на пут према Власеници.

“Сматрам да у овој борби, Република Српска мора рачунати на помоћ Србије. Ми имамо довољно медицинске опреме и материјала, а они у овом тренутку то немају. И управо данас треба да покажемо да смо са њима, да братски народ из Републике Српске зна да ћемо увек уз њих бити и да смо ми један народ”, нагласио је Ђорђе Дабић који је апеловао и на остале општине да, колико су у могућнсти, помогну братском народу у Републици Српској.

У Власеницу је стигао први контигент помоћи у виду медицинског материјала, који су упутили пријатељи из братске општине Чајетина у Србији.  Начелник Мирослав Kраљевић истакао је да је ова помоћ од изузетног значаја за Власеницу. „Велику захвалност дугујемо нашим пријатељима са Златибора, из општине Чајетина, који су набавили и пут наше локалне заједнице послали оно што је нашим медицинарима најнеопходније у борби са вирусом корона, а то је заштитна опрема: заштитна одијела, рукавице, маске, наочаре, визири, алкохол и асепсол. Ова помоћ је за нас веома значајна и захвални смо људима који су то урадили: Чајетини, Златибору, првенствено људима из Српске…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 гласови)