Home » Uncategorized @sr » УПОЗОРЕЊЕ: КАЖЊАВАЋЕ СЕ СВА ЛИЦА КОЈА ИЗАЗОВУ ПОЖАР

УПОЗОРЕЊЕ: КАЖЊАВАЋЕ СЕ СВА ЛИЦА КОЈА ИЗАЗОВУ ПОЖАР

У протекла три дана на територији општине Власеница изазвано је 6 пожара, приликом чишћења зелених и шумских површина, који су проузроковали велике материјалне штете.

Будући да је вријеме прољетног чишћења зелених и шумских површина, Општинска управа општине Власеница – Одсјек за инспекцијске послове и послове комуналне полиције, упозорава да је чланом 51. Одлуке о комуналном реду општине Власеница („Службени гласник општине Власеница“, број 3/15, 3/17) забрањено спаљивање свих врста отпада.

Казненим одредбама наведене Одлуке прописано је да ће се  новчаном казном:

– од 100 до 500 конвертибилних марака казнити физичко лице уколико врши спаљивање отпада,

– од 200 до 1000 конвертибилних марака физичко лице које самостално обавља дјелатност (самостални предузетник),

– од 500 до 2000 конвертибилних марака правно лице,

– од 200 до 1000 конвертибилних марака одговорно лице у правном лицу.

Паљење ватре на отвореном простору без предузимања адекватних мјера заштите прекршајно је санкционисано, док је несавјесно поступање приликом паљења ватре на отвореном, односно изазивање пожара, обиљежје више кривичних дјелапаљевина, изазивање пожара, изазивање опште опасности, која су по Кривичном законику Републике Српске кажњива казнама затвора до осам година, а уколико су наступиле теже посљедице по лица и имовину, и до 12 година затвора.

У протекла три дана на територији општине Власеница изазвано је 6 пожара, приликом чишћења зелених и шумских површина, који су проузроковали велике материјалне штете. Будући да је вријеме прољетног чишћења зелених и шумских површина, Општинска управа општине Власеница – Одсјек за инспекцијске послове и послове комуналне полиције, упозорава да је чланом 51. Одлуке о комуналном реду општине Власеница („Службени гласник општине Власеница“, број 3/15, 3/17) забрањено спаљивање свих врста отпада. Казненим одредбама наведене Одлуке прописано је да ће се  новчаном казном: - од 100 до 500 конвертибилних марака казнити физичко лице уколико врши спаљивање отпада, - од 200 до 1000…

Review Overview

User Rating: Be the first one !