Задње објављено
sren
Home » Uncategorized @sr » Одржана десета сједница Општинског штаба за ванредне ситуације

Одржана десета сједница Општинског штаба за ванредне ситуације

Данас је одржана 10. сједница Општинског штаба за ванредне ситуације у Власеници, на којој су сумиране досадашње активности и том приликом констатовано је да се континуирано проводе сви закључци и препоруке републичких институција, те да упоредо Штаб прати стање на терену.

Према извјештају Штаба, 24 лица су до сада боравила у карантину у Власеници, 18 их је тестирано и како су сви налази негативни, пуштени су кући. За једно лице је истекла мјера боравка у карантину изречена због кршења изолације, а 5 лица се тренутно налази у карантину.
У Власеници је, због покушаја уношења хране у карантин, запечаћена једна угоститељска радња и против одговорних лица поднесене су прекршајне пријаве.
Штаб још једном апелује на грађане да је неопходно поштовати раније донешене мјере и наредбе Републичког штаба за ванредне ситуације, а то су:

1. обавезно ношење хигијенских рукавица и маски,
2. социјална дистанца (растојање од два метра),
3. забрана окупљања у групама већим од три особе,
4. забрана кретања након 20.00 часова за сва лица,
5. општа забрана кретања за лица старија од 65 година (осим уторком и петком од 7.00 до 10.00 часова, када се осталим грађанима препоручује останак код куће).

Општински штаб за ванредне ситуације општине Власеница подсјећа да су забрањена окупљања на јавним површинама, излетиштима, игралиштима, локацијама поред ријека, на локалитету Језеро, у складу са препорукама републичких институција. Инспекцијске службе у сарадњи са полицијом вршиће контролу придржавања и спровођења мјера и дјеловаће у складу са законом.
Сва лица којима није истекла мјера самоизолације строго се морају придржавати свих упутстава и остати на мјестима пребивалишта. Уколико иста не буду затечена на мјестима пребивалишта приликом контроле, против њих ће бити поднешене прекршајне пријаве и биће спроведена у карантин.

Циљ ових мјера је спречавање масовнијих окупљања, јер се на тај начин смањује могућност ширења заразе и чува здравље грађана, те Штаб још једном позива на одговорност и разумијевање.

 

Данас је одржана 10. сједница Општинског штаба за ванредне ситуације у Власеници, на којој су сумиране досадашње активности и том приликом констатовано је да се континуирано проводе сви закључци и препоруке републичких институција, те да упоредо Штаб прати стање на терену. Према извјештају Штаба, 24 лица су до сада боравила у карантину у Власеници, 18 их је тестирано и како су сви налази негативни, пуштени су кући. За једно лице је истекла мјера боравка у карантину изречена због кршења изолације, а 5 лица се тренутно налази у карантину. У Власеници је, због покушаја уношења хране у карантин, запечаћена једна угоститељска…

Review Overview

User Rating: Be the first one !