Задње објављено
sren
Home » Uncategorized @sr » Саопштење Општинског штаба за ванредне ситуације

Саопштење Општинског штаба за ванредне ситуације

У Власеници је, због покушаја уношења хране у карантин, запечаћена једна угоститељска радња. Поред тога једно лице је прекршило мјере самоизолације и спроведено је у карантин.

Општински штаб за ванредне ситуације у Власеници још једном апелује на грађане да је неопходно поштовати раније донешене мјере и наредбе Републичког штаба за ванредне ситуације, а то су:

1. обавезно ношење хигијенских рукавица и маски,
2. социјална дистанца (растојање од два метра),
3. забрана окупљања у групама већим од три особе,
4. забрана кретања након 20.00 часова за сва лица,
5. општа забрана кретања за лица старија од 65 година (осим уторком и петком од 7.00 до 10.00 часова, када се осталим грађанима препоручује останак код куће).

Обавезујуће је за трговце и предузетнике који се баве услужним дјелатностима да своје услуге, у директном контакту, пружају у складу са важећим прописима, заштићени на адекватан начин, као и да спроводе прописане мјере дезинфекције. Такође, лица која користе ове услуге дужна су да се придржавају прописаних мјера и да буду адекватно заштићена.

Општински штаб за ванредне ситуације општине Власеница подсјећа да су забрањена окупљања на јавним површинама, излетиштима, игралиштима, локацијама поред ријека, на локалитету Језеро, у складу са препорукама републичких институција.
Инспекцијске службе у сарадњи са полицијом вршиће контролу придржавања и спровођења мјера и дјеловаће у складу са законом.
Сва лица којима није истекла мјера самоизолације строго се морају придржавати свих упутстава и остати на мјестима пребивалишта. Уколико иста не буду затечена на мјестима пребивалишта приликом контроле, против њих ће бити поднешене прекршајне пријаве и биће спроведена у карантин.

Циљ ових мјера је спречавање масовнијих окупљања, јер се на тај начин смањује могућност ширења заразе и чува здравље грађана, те Штаб још једном позива на одговорност и разумијевање.
Закључак Владе Републике Српске о спровођењу мјера заштите у заједници против вируса корона

У Власеници је, због покушаја уношења хране у карантин, запечаћена једна угоститељска радња. Поред тога једно лице је прекршило мјере самоизолације и спроведено је у карантин. Општински штаб за ванредне ситуације у Власеници још једном апелује на грађане да је неопходно поштовати раније донешене мјере и наредбе Републичког штаба за ванредне ситуације, а то су: 1. обавезно ношење хигијенских рукавица и маски, 2. социјална дистанца (растојање од два метра), 3. забрана окупљања у групама већим од три особе, 4. забрана кретања након 20.00 часова за сва лица, 5. општа забрана кретања за лица старија од 65 година (осим уторком и…

Review Overview

User Rating: Be the first one !